Vinaròs rebrà 20.000€ de Diputació per a la conservació de les pintures exteriors de l’església

Aquesta inversió serà possible gràcies a l'acord de la Diputació de Castelló amb la Diòcesi de Tortosa

La Diputació de Castelló ha anunciat que durant aquest 2021 destinarà 1,5 milions d’euros per a la conservació i reparació del patrimoni material de la província. Des de la institució assenyalen que aquesta mesura està inclosa dintre del pla #ReactivemPatrimoni per aprofitar tot el potencial de la cultura com una nova font d’oportunitats per a Castelló.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que dels 1,5 milions d’euros la Diputació, a través d’un acord amb la Diòcesi de Tortosa, destinarà 137.000€ per a la restauració del patrimoni històric eclesiàstic de Vinaròs, Càlig, el Boixar i Forcall. Segons afegia “en el cas concret de l’església Arxiprestal de Vinaròs, serà una partida de 20.000€ per a la contractació d’una empresa especialitzada per analitzar les causes i els tipus de fongs que afecten a les pintures d’arquitectura fingida que es conserven a la façana exterior de l’església”. L’alcalde ha insistit que l’estudi servirà per aportar les solucions més adients per a la adequada conservació d’aquestes importants descobertes.

Alsina ha valorat molt positivament aquest anunci per part de la Diputació, així com la col·laboració de la Diòcesi de Tortosa, a través d’un acord entre les dues institucions, que permetrà realitzar les actuacions de conservació a l’església Arxiprestal. Segons afegia “la preservació de les pintures d’arquitectura fingida és una de les principals reivindicacions per part de l’Ajuntament i ara gràcies a la Diputació i a la Diòcesi de Tortosa per fi es començarà a treballar per a la seua deguda conservació”.

Directe