La transmissió del coronavirus està “sense control” a la Comunitat Valenciana

Així ho ha admès la consellera de Sanitat Ana Barceló davant les Corts

La transmissió del coronavirus està “sense control” a la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat de la Comunitat Valenciana, Ana Barceló, ha advertit aquest dilluns que la transmissió comunitària de la covid-19 està “sense control” i generalitzada en la Comunitat Valenciana, amb pressió mantinguda i creixent en pràcticament tots els departaments de salut.

“El nombre de casos positius, les hospitalitzacions i el número de morts superen ja les xifres de la primera ona”, ha assegurat a l’inici de la seva compareixença en la diputació permanent de les Corts a petició pròpia per a exposar la situació de la pandèmia i el pla de la vacunació “en un dels moments més difícils”.

Barceló també ha informat en la Diputació Permanent del parlament valencià sobre el Pla de vacunació programat. La consellera ha assegurat aquest dilluns que “l’estratègia de vacunació és un procés flexible, subjecte a la necessària adaptació en funció de la informació científica i tècnica, així com el calendari final d’autorització i disponibilitat de dosi”.

A més ha assegurat que aquesta setmana vinent continuaran amb les segones dosis en residències i personal sanitari i en el moment que arribin les dosis de Moderna, “aquesta mateixa setmana iniciaran la vacunació de la primera línia en hospitals privats, així com en grans residències”. “Avui dia s’han administrat 104.985 dosi, 100.448 primeres dosis i 4.537 segones dosis”, ha detallat la consellera.

En la primera etapa, l’actual, s’ha prioritzat a quatre grups de població: els residents i personal sanitari i soci-sanitari en residències de persones majors i Residències de diversitat funcional; el personal sanitari de primera línia en l’àmbit sanitari i soci-sanitari; un altre personal sanitari i soci-sanitari, i grans dependents que actualment no estan institucionalitzades.

Recentment s’ha incorporat, dins del grup d’un altre personal sanitari i sociosanitari, al personal d’odontologia, higiene dental i un altre personal sanitari que atén pacients sense màscara durant més de 15 minuts. I el pròxim grup a vacunar serà el de les persones majors de 80 i més anys, que d’acord amb l’INE en la Comunitat Valenciana són 276.531 persones, el 2,9% de la població.

La resta de grups que s’aniran incorporant en les següents etapes es recordarà de manera progressiva a mesura que vagen arribant les dosis, s’incremente la seva disponibilitat, així com la informació sobre les característiques finals de les vacunes i la seva immunitat, ha agregat Barceló.

Directe