El Consell de la Solidaritat de Morella millora les bases per a col·laborar amb les ONG

Busquen ser més eficients amb canvis substancials com l’aprovació a l’inici de l’any

El Consell de la Solidaritat de Morella es va reunir el dimarts per a aprovar les bases de les ajudes del 0,7% a projectes amb les persones més desafortunades. Aquestes presenten novetats respecte a altres edicions per a millorar-ne el funcionament i l’eficàcia de la col·laboració amb les ONG.

Entre els principals canvis està que les bases s’aproven a principi de l’any per primera vegada i, en aquesta ocasió, el pressupost contempla també els projectes desenvolupats l’any 2020. D’aquesta manera, la ciutat destinarà 34.000 euros del pressupost per a col·laborar amb els diferents projectes solidaris d’ONG impulsats des de la ciutat. A més, les organitzacions tindran tot l’any per a justificar els projectes així com podran obtindre l’ajuda de manera anticipada i facilitar la seua tasca. Ara, aquestes bases aprovades pel Consell, s’han d’aprovar també al ple municipal. Després es publicaran i les organitzacions podran presentar els seus projectes.

La regidora de Cooperació, Malú Blasco, ha destacat “que s’ha realitzat un bon treball amb l’actualització de les bases de les ajudes del 0,7% i millorar-les per a facilitar les tasques de les ONG i els seus projectes”. A més, ha comentat que “es tracta de canvis substancials en el funcionament d’aquestes ajudes i que les ONG les aprofiten mentre desenvolupen la seua activitat i facilitar aquesta”. L’edil ha explicat que “durant molts anys hem destinat el 0,7% a projectes solidares que ajuden a gent arreu del món i volem continuar amb la participació de les ONG que cada any ens presenten les seues idees solidàries i organitzacions que treballen dia a dia per a fer un món millor” i ha afegit que “cada any són més les ONG interessades, la qual cosa també reflecteix la implicació de la gent de Morella i la comarca amb els projectes solidaris”. Malú ha recalcat que “estem contents de poder aportar i ajudar un poc més als diferents projectes solidaris”.

Cal explicar que Morella manté des de fa anys l’aportació del 0,7% del pressupost municipal a causes benèfiques i és una de les poblacions que s’implica cada any amb aquestes. La ciutat pretén continuar amb aquesta iniciativa durant molts anys i ajudar de forma continuada a les ONG perquè continuen amb la seua activitat. A més, cada volta hi ha més ONG de Morella i la comarca dels Ports interessades a participar amb aquesta col·laboració.

Directe