Precaució per les de les ratxes de vent de més de 100 km/h

Els bombers han hagut d'actuar per a retirar un arbre a Sorita

El diputat provincial, Abel Ibáñez, fa una crida a la població perquè durant aquests divendres extreme les precaucions davant l’activació de l’emergència taronja a la província de Castelló per les fortes ratxes de vent d’entre 90 i 100 quilòmetres per hora que originarà la borrasca Hortense, tant en la costa com a l’interior. En moments puntuals, la velocitat pot arribar a ser, fins i tot, major. També pot donar-se la circumstància que en el litoral hi haja ones d’entre dos i tres metres d’altura.

Per a fer front a qualsevol emergència que puga produir-se, la Diputació manté alerta els 9 parcs del Consorci Provincial, en els quals presten servei els seus bombers professionals i voluntaris i els forestals assignats per la Generalitat Valenciana.

Durant aquesta jornada els bombers han hagut de fer nombroses intervencions derivades del fort vent, com ara a la mobilització del Parc dels Ports per a retirar un arbre caigut a Sorita.

Amb l’objectiu evitar accidents no desitjats, des del Consorci es recomana la màxima prudència durant la conducció. I que la població en general pose especial atenció en passar al costat d’arbres i edificis susceptibles de patir algun despreniment. A més, se sol·licita practicar un perfecte tancament de finestres per a evitar les conseqüències de possibles colps de vent i la retirada de les terrasses i balcons d’objectes que es puguen desprendre.

Ibáñez assenyala que “encara que els operaris del Consorci, com sempre, com va ocórrer fa uns dies amb la borrasca Filomena, estan disposats per a actuar en ser requerits, recorda que “quan es produeixen episodis d’intens vent, l’autoprotecció resulta fonamental”.

Fins a les deu del matí de divendres, i segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia a la Comunitat Valenciana, Morella és la localitat on més fort bufa el vent, amb ratxes de fins 124 km/h; mentre que a Vilafranca el vent té velocitat de fins 95 km/h

Directe