L’Ajuntament de Morella licitarà l’obra de reparació de la teulada de l’Espai Firal

L’edifici va patir greus desperfectes per forts vents al mes de novembre

L’Ajuntament de Morella licitarà l’obra de reparació de la teulada de l’Espai Firal

L’Ajuntament de Morella va a licitar de les obres de reparació i substitució de la teulada de l’Espai Firal, la qual va patir desperfectes en un temporal de vent al mes de novembre. Així, el consistori ha finalitzat el projecte de l’actuació i realitzarà una licitació anticipada per a agilitzar la tramitació i els terminis per a efectuar la complexa obra que pretén canviar la teulada de l’edifici per complet, així com el fals sostre de l’interior i retirar el fibrociment.

Així, es preveu un pressupost de 200.000 euros per a realitzar aquesta actuació. A més, el consistori està en procés de tràmit de la compensació de la companyia asseguradora, així com ha demanat suport a la Diputació de Castelló, ja que es tracta d’una actuació necessària i provocada pels efectes meteorològics de forts vents.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’una actuació molt important per les característiques de l’edifici i els desperfectes que va causar el vent” i ha afegit que “cal retirar el fibrociment de tota la teulada i, per tant, renovar aquesta per complet”. L’edil ha explicat que “licitem aquesta actuació de manera anticipada per avançar amb els tràmits i que les empreses presenten els seus projectes al més prompte possible i recuperar la funcionalitat de l’Espai Firal com més prompte millor”. També ha comentat que “en aquesta obra es té en compte l’actual ús de l’edifici i també es canviarà el fals sostre per un fonoabsorbent i millorar la qualitat de les activitats que es realitzen”.

Cal recordar que durant aquestos mesos i des que es van produir els desperfectes, s’han realitzat diferents actuacions a l’Espai Firal. Així, es van realitzar els primers treballs de seguretat, es van retirar les peces caigudes i netejar les fibres dels voltants de l’edifici i el pinar de l’Albereda. També es va assegurar la part més afectada del sostre per a evitar despreniments i garantir la seguretat de la zona.

Directe