L’Ajuntament amplia l’exempció de pagament de la via pública per a l’hostaleria i la restauració

Aquesta mesura vol donar suport a aquests dos sectors, uns dels més perjudicats per la crisi sanitària

El Govern Municipal de Vinaròs ha acordat ampliar l’exempció de pagament d’ocupació de la via pública fins al desembre del 2021, per ajudar al sector hostaler i de la restauració a fer front a la crisi de la Covid-19. Recordem que aquesta mesura es va posar en marxa al maig del 2020 amb la finalitat de mantenir-la activa durant tot un any, fins al maig del 2021, però davant de l’evolució de la pandèmia des del Govern Municipal s’ha decidit ampliar-la set mesos més.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha assenyalat que “les noves mesures restrictives aprovades per la Generalitat Valenciana afecten especialment als restauradors i per això des de l’Ajuntament hem decidit ampliar l’exempció del pagament de l’ocupació de la via pública per donar el màxim suport possible al sector”. D’altra banda, afegia que també s’anunciaran mesures per al comerç, un altre dels sectors que també es veu afectat per les noves restriccions de la Generalitat.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha destacat que “amb aquesta decisió, d’ampliar l’exempció de pagament de l’ocupació de la via pública per als sectors de la restauració i l’hostaleria set mesos més, l’Ajuntament deixarà de percebre prop 70.000€, però gràcies a la feina realitzada des del Departament d’Hisenda no suposarà cap perjudici per al pressupost del 2021”. Així mateix, el regidor comentava que també es mantindrà la possibilitat d’ampliar les terrasses, quan així ho permeta la situació, per a garantir als establiments el compliment de la distància de seguretat i poder disposar també de més taules.

Pla Resisteix

L’alcalde Alsina ha anunciat que l’Ajuntament s’adherirà al Pla Resisteix de la Generalitat Valenciana, a través del Fons de Municipal Covid-19, que suposarà aportar inversions als consistoris perquè puguen posar en marxa ajudes econòmiques a les empreses i autònoms més afectats per la crisi sanitària. En aquest cas, l’Ajuntament de Vinaròs aportarà el 20% del total de quantitat que rebi per part del Govern Autonòmic.

Directe