Benicarló dispara un 21% el paro en 2020

Afecta 2.061 persones enfront de les 1.695 famílies que buscaven un treball al desembre de 2019

José Antonio Redorat és el president local del PP

Benicarló va tancar l’exercici 2020 amb un 21% més entre els seus veïns. Així ho confirma les dades de desembre de 2020 en comparació amb els resultats obtinguts al desembre de 2019. Segons aquestes dades, fa un any Benicarló va acomiadar l’any amb 1.695 famílies en atur. Un any després, al desembre de 2020, el resultat s’ha disparat a 2.061 drames.

Més de 350 famílies de la localitat del Baix Maestrat, 366 concretament, han perdut la seua ocupació l’any passat i enfronten “una costa de gener amb les dificultats que comporta haver d’assumir despeses fixes com a hipoteca, llum, aigua, gas o fems, sense la garantia de cobrar un sou a final de mes”. Un percentatge notable si es té en compte que altres municipis veïns com Vinaròs han incrementat un 16% l’atur mentre localitats com Borriana o Almassora ho han fet en un 14% i un 13% respectivament.

Des del Partit Popular de Benicarló, el seu president, José Antonio Redorat, ha fet una crida al PSOE per a “que deixe de fer propaganda i es pose a treballar”. “Els veïns que en aquests moments s’han quedat sense ocupació o estan subjectes a un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) no mengen a final de mes amb els seus anuncis. Necessiten fets”.

En aquest sentit, “és urgent activar mesures eficaces i directes. Ajudes al teixit productiu que alleugen l’asfíxia de pagar despeses i no rebre ingressos. Mesures de suport fiscal, a través de bonificacions d’impostos i taxes o rebaixes en tributs, que donen alé als qui en aquests moments tenen tancats els seus negocis”.

Màximament, ha assenyalat Redorat, “davant el tancament total de l’hostaleria i la restauració a partir de demà dijous, la qual cosa deixa al carrer a milers de famílies de la nostra localitat que viuen directament o indirectament d’aquestes activitats”. “La gent està cansada d’anuncis, vol fets”, ha conclòs el president del PP a Benicarló.

Directe