David Gil, en el top 10 de fotògrafs documentals de boda al 2020

El morellà ha finalitzat en vuitena posició en el directori internacional que premia les millors fotografies documentals de boda

David Gil, en el top 10 de fotògrafs documentals de boda al 2020

El fotògraf morellà David Gil ha aconseguit la vuitena posició en el rànquing anual del directori internacional de fotografia documental de bodes Flecha en Blanco. En éste estan presents els millors fotògrafs d’este estil, que es caracteritza per premiar els moments reals en les bodes, sense “posados”.

El morellà explicava que “si fa un temps me diuen que podria estar en este rànquing, no m’ho haguera cregut. Ací hi ha un nivell increïble i molts de fotògrafs que són referents en este món i tenen una gran experiència”. Per això, afirma que “ha sigut una sorpresa i és un important reconeixement que em motiva per seguir donant el 100% en el treball i seguir millorant i aprenent dia rere dia”.

Per últim, s’ha volgut enrecordar del seu amic i company Marc Prades, ja que molts dels premis són en bodes que han fet ambdós conjuntament i el fotògraf de Rossell ha aconseguit finalitzar també dins d’este rànquing, arribant a la 4a posició.

En 2020 han hi hagut dotze col·leccions de premis en este directori, una per mes. En cada una es presenten més de 2000 fotografies a concurs de les quals es tria una mitja de 30 com a seleccionades. David Gil ha aconseguit un total de dotze premis, que l’han fet finalitzar dins del top-10.

Video Thumbnail
David Gil, en el top 10 de fotògrafs documentals de boda al 2020
El morellà ha finalitzat en vuitena posició en el directori internacional que premia les millors fotografies documentals de boda
David Gil és fotògraf

Passió per
la fotografia

Llicenciat en Comunicació Audiovisual a la Universitat Jaume I. Va ser precisament durant aquests anys quan va començar la seva passió per la fotografia. Analitzava imatges, llegia llibres i practicava. Així va començar a gaudir d’aquest art, que més d’una dècada després li acompanya en el seu dia a dia. Ha treballat gestionant la comunicació a l’Ajuntament de Morella, unint fotografia i periodisme, durant 7 anys. La seva trajectòria en aquest lloc de treball va finalitzar després de realitzar la campanya de Morella “poble bell i bo” de Ferrero Rocher, que va aconseguir el Premi Turisme a la millor campanya de comunicació en 2016.

Va ser en aquell moment quan va recalar en Arc Estudi a Morella, on gestiona diferents comptes de comunicació i treballa com a fotògraf. A més, en aquests últims anys s’ha especialitzat en fotografia social, cobrint tot tipus d’esdeveniments, com a bodes, comunions o batejos. En 2018, 2019 i 2020 ha aconseguit premis en els concursos de la Santantonà de Forcall i el Sexenni de Morella i també en directoris internacionals de fotografia de noces, treballant al costat de Marc Prades.

Directe