Morella recupera pràcticament tots els serveis després de la gran nevada

L’Ajuntament demana respectar els camins rurals i accessos a finques per a facilitar els treballs de neteja de la neu

Morella continua amb els treballs que provoca el temporal de neu Filomena. D’aquesta manera, la ciutat ha restablert pràcticament tots els serveis municipals com la recollida d’escombreries i la de materials reciclables. A més, avui ha obert l’ecoparc. També els centres educatius van recuperar les classes ahir i avui el transport escolar i l’Escola Matinera. També s’ha obert la Biblioteca Municipal i l’Oficina de Turisme.

A més, durant estos dies s’ha reforçat el servei de teleassistència amb atenció tots els usuaris i usuàries. També s’ha repartit menjar o medicaments des del Centre de Dia, així com altres necessitats en les poblacions d’Ortells i Xiva. A partir de demà reobriran el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I i les activitats esportives a l’edifici de la Fundació Caixa Castelló. També obrirà demà el Museu Temps de Dinosaures. El cap de setmanes està prevista l’obertura de les Sales Gòtiques de l’Ajuntament i la Presó del segle XV. Pel que fa a les activitats educatives, aquesta setmana l’Escola de Música i els cursos d’idiomes han fet les classes telemàtiques i la setmana que ve seran presencials.

A més, des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló es treballa en la neteja dels accessos a masies i explotacions ramaderes. Així, des del consistori es demana a la població respectar els camins rurals i sols utilitzar-los per al pas a les finques dels efectius i serveis d’emergències i facilitar-los la tasca. A més, des dels serveis municipals, demà s’instal·larà una senyalització especial per a evitar problemes d’accés durant el cap de setmana, així com es tramitaran sancions si és necessari. D’altra banda, també es neteja la zona d’aparcament de l’Alameda amb maquinària externa per a facilitar la mobilitat i accés a la població.

L’IES Els Ports, cobert per la neu

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la nevada produeix algunes dificultats en serveis i espais municipals que a poc a poc es recuperen”. Així, ha explicat que “es treballa en la neteja dels carrers del nucli urbà i els accessos als espais i recuperar les activitats que s’han suspés per la nevada”. L’edil ha recordat que “també es realitzen tasques de neteja en els accessos a masies i explotacions ramaderes, per la qual cosa demanem que es deixen lliures els camins rurals per a facilitar estos treballs”. Finalment, ha reiterat que “cal tindre molta precaució amb les plaques de gel dels carrers i els despreniments de neu des de les teulades”.

Directe