Es suavitzen les mínimes a la comarca dels Ports

Tot i això son remarcables el -11,5ºC de Forcall

La vida continua sent difícil als municipis de la comarca dels Ports, plens de neu i gel als carrers 3 dies després de que deixara de nevar. Després d’una matinada de dilluns a dimarts amb registres tèrmics molt baixos a tots els observatoris de la comarca i amb els 18,1 graus a la Fàbrica de Giner de Morella, aquesta matinada la situació ha variat molt en aquest sentit ja que les mínimes no han estat tant extremes, ni molt menys, que les de la nit anterior.

A Morella per exemple la temperatura mínima de la passada matinada no ha estat negativa i ha marcat 0 graus, front als 5,5 negatius del dia anterior. A Vilafranca es passava dels 10 sota zero de dimarts a una temperatura mínima també negativa, però en aquest cas de 3,5 graus negatius.

Forcall ha marcat novament un registre molt baix en aquesta matinada, establint la medició més baixa de la comarca dels Ports amb 11,5 graus sota zero. Sorita, també a la riera del riu Bergantes enregistrava una temperatura mínima de 8,5 graus. Recordem que en aquestes dues poblacions dimarts s’arribava a -16 i -14,5 graus respectivament.

A Olocau del Rei es mantenen també molt baixos els termòmetres i amb una mínima la passada matinada de 2,5 graus negatius. Portell marcava 1 grau negatiu i a La Pobla de Benifassà-Coratxà el registre es quedava en 3 graus sota zero. També a Castellfort la temperatura mínima marcava 3 graus negatius.

Ara, caldrà veure quina és la evolució de l’oratge i les temperatures a les properes jornades que en principi es mantindran prou semblants si bé a partir del diumenge vinent sembla que les màximes poden pujar de forma considerable. Els propers dies s’anuncien amb vent de Cerç, indicant-se ja la alerta groga per aquest fenòmen aquest dijous.

Directe