189 tones més de sal i maquinària de reforç contra el gel a les carreteres

El nombre de serveis efectuats des de l’inici de la borrasca ‘Filomena’ ascendeix a 210

El Consorci Provincial de Bombers manté per a aquest dimecres la prioritat de protegir les carreteres de l’aparició de plaques de gel i de combatre-les allà on ja s’han originat per les baixes temperatures. Així doncs, els treballs s’estan concentrant en l’escampament de sal per les calçades, ja que aquest mineral té propietats que impedeixen que l’aigua es solidifique en gel.

La major part de les intervencions s’estan efectuant a la zona nord, la més afectada per les precipitacions en forma de neu d’aquest cap de setmana. Segons explica el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, el fort vent que bufa als Ports, l’Alt Maestrat i la Tinença de Benifassà està cobrint de nou les carreteres de neu i gel, el que està obligant a repassar una vegada més els vials.

Perquè la normalitat torne com més prompte millor, a l’operatiu de 18 màquines llevaneus i huit camions salers s’han afegit paulatinament més vehicles de maquinaria pesada idonis per a neteja de camins i pistes. De moment s’ha reforçat contractant 21 nous vehicles de maquinària pesada i s’han incorporat tres nous camions amb la funció logística de repartiment de sal pels distints parcs.

Fins a aquest dimecres s’han mobilitzat 240 tones de sal entre les utilitzades pel Consorci i les que s’han posat a disposició dels ajuntaments. Davant la necessitat de més, la Diputació Provincial ha adquirit 180.000 quilograms més, dels quals 38.000 es destinaran als municipis, que podran recollir-lo en sacs de 25 quilograms en els 16 punts habilitats en la xarxa de parcs del Consorci Provincial de Bombers.

Tot i que els esforços es concentren en l’àrea nord hi ha efectius de la Diputació repartits per tot el territori i així estaran mentre continuen havent incidències a les carreteres. Simultàniament també es continua obrint pas a masies i explotacions ramaderes on encara hui hi ha dificultats per a accedir-hi.

Ibáñez ha informat que fins a aquestes hores s’han realitzat 210 intervencions relacionades amb els efectes de la borrasca ‘Filomena’. D’elles, 132 consisteixen en la neteja de rutes i d’accessos a poblacions, 30 a salvament de persones i 48 l’habilitació d’entrades a masies i granges.

Consells per a
evitar accident

Com es ve reiterant des d’inicis de setmana, es desaconsella caminar per baix d’arbres, vessants, balcons i cornises en les que hi haja acumulació de neu o fragments de gel pel risc de despreniments. En els últims dies s’estan donant casos que han obligat a tallar carrers o a acotar edificacions per a evitar danys personals.

Directe