Els bombers fan 172 serveis durant Filomena, 40 d’ells de rescat de persones

El president Martí i Abel Ibáñez envien un missatge de recolzament a l’operari resultat ferit mentre treballava obrint pas a l’N-232

La Diputació de Castelló ha fet hui un balanç “positiu” del dispositiu especial que des de la setmana passada es troba actiu per a fer front als efectes del temporal ‘Filomena’ al nostre territori, que finalment no ha de lamentar forts danys ni la pèrdua de cap vida humana.. El pas d’aquesta borrasca, que ha deixat fred intens i nevades copioses de forma especial a l’interior, no ha donat temps de descans als més de 200 professionals del cos provincial de bombers que han estat a peu de carrer per a garantir la seguretat de la població.

Des del Consorci de Bombers, el diputat Abel Ibáñez ha informat que des del dijous s’han realitzat 172 serveis relacionats amb el temporal, dels quals la majoria corresponen a treballs per a garantir l’accés als municipis afectats per l’acumulació de neu. Ibáñez ha confirmat que totes les localitats de l’interior castellonenc compten ja amb totes les seus entrades lliures d’obstacles i que cap poble es troba incomunicat.

La major part de les carreteres de les comarques afectades per les nevades encara hui requereixen de l’ús de cadenes. Malgrat que els vials estan oberts, el diputat ha reincidit una vegada més en demanar corresponsabilitat i que s’eviten desplaçaments innecessaris cap a l’interior, ja que la neu s’està transformat en gel i això augmenta la probabilitat de patir accidents. Per a evitar aquests riscs, durant les pròximes jornades es va a intensificar l’escampament de sal per les carreteres per a evitar la seua aparició o per a combatre’l on les baixes temperatures ja les han creades”. En total, s’han mobilitzat 250 tones de sal per a aquest menester.

El diputat de Bombers, qui conjuntament al president José Martí ha coordinat aquestes tasques des dels punts de control ubicats a Morella i Barracas, han enviat un missatge d’ànim i recolzament a l’operari del Ministeri de Foment que, aquest cap de setmana, va patir un accident mentre procedia a la neteja de l’N-232. A banda d’aquest cas, no s’ha hagut de lamentar cap incident que afectara a persones.

Paral·lelament a l’obertura de carreteres també s’han portat a terme 32 serveis de neteja de camins i de pistes rurals per a facilitar l’entrada a masies aïllades i explotacions ramaderes. Durant tot el dia de hui es continua treballant en aquest sentit fins a realitzar totes les sol·licituds rebudes.

26 serveis de salvament
en quatre dies

En els quatre dies que ha durat el temporal ‘Filomena’ s’han efectuat 26 serveis de salvament. En concret, s’ha prestat assistència a unes 40 persones, la majoria d’elles encallades amb els seus vehicles en la neu.

El dispositiu contInua en marxa i es continuaran realitzant tots els serveis necessaris durant els pròxims dies fins que finalitzen les incidències derivades de la borrasca.

Tant el president com el diputat de Bombers han destacat i agraït la intensa labor que els professionals del Consorci han efectuat durant aquest cap de setmana, fent-lo també extensible a la Generalitat Valenciana, qui ha sumat efectius al dispositiu de la Diputació per tal de resoldre amb major eficàcia i rapidesa els problemes ocasionats per la neu.

Com va fer ahir ja des de Barracas, José Martí ha donat l’enhorabona a tot l’equip del Consorci Provincial de Bombers per haver demostrat anticipació, planificació i coordinació davant una altra prova de foc més en forma de temporal. “Com Glòria, l’hem superada”, ha afegit Martí.

Consells contra
el fred

Tot i que les precipitacions de Filomena ja han passat a la història el perill encara continua a la via pública. El diputat de Bombers ha demanat que s’evite circular per sota de teulades o cornises perquè es poden produir despreniments de neu, així com tindre cura del gel present a les voreres i calçades per a previndre caigudes.

Davant l’arribada d’una nova onada de fred, que deixarà temperatures en descens i gelades a tota la província, el Consorci ha llançat un missatge a la població perquè tinga cura i revise els elements de calefacció “perquè no hagem de lamentar cap incident”. Només en les últimes 24 hores s’han registrat quatre intervencions per incendis en habitatges per la mala combustió d’aparells. “Hem de tindre molta precaució”.

Directe