Vilafranca activa 6 pales mecàniques per netejar carrers i masos

L'Ajuntament recorda que no s'agafe el cotxe si no és imprescindible

Vilafranca activa 6 pales mecàniques per netejar carrers i masos

Vilafranca s’ha despertat aquest diumenge amb una de les grans “nevades del segle” que ha col·lapsat totalment la localitat. Des de primera hora han començat les tasques de neteja dels carrers del poble per tal d’eliminar el tall de neu, que supera els 50 centímetres.

Des del consistori es recorda que “l’acumulació de neu en algunes carreteres està dificultant la seua neteja. Es prega que, per favor, no s’efectuen desplaçaments a l’interior per a veure la neu. Pot ser perillós i pot obstaculitzar el treball dels equips de neteja”. L’Ajuntament “davant el temporal de neu, recorda que és fonamental extremar les precaucions i evitar, sempre que siga possible, els desplaçaments per carretera”.

L’alcaldessa, Sílvia Colom, ha explicat que l’equip de govern està coordinat les tasques a la localitat. Així des d’ahir es van activar a 4 pales mecàniques per iniciar la neteja dels carrers i accessos a explotacions ramaderes i masies. A les 4 pales contractades pel consistori s’han sumat altres dues de reforç de el Consorci Provincial de Bombers.

Les primeres tasques de neteja s’han centrat en els Serveis Públics i més essencials, com ara Centre de Salut, camí de l’heliport o residència de gent gran.

Durant tota la setmana es seguirà treballant en la neteja de carrers i accessos a serveis essencials, així com masies i explotacions ramaderes.

L’Ajuntament recorda que “totes aquelles persones que necessiten fer la compra, medicaments o tinguen alguna urgència” i no poden eixir de casa per la neu, “poden telefonar, en horari d’oficina, de dilluns a divendres de 9h a 14h al 964441004 de les oficines municipals i, fora d’aquest horari, als mòbils 678577595 i 667451164”.

Directe