Els xiquets de Cinctorres avisen als Reixos amb els calderos

Enguany hauran de veure a Ses Majestats d'Orient per la televisió

El matí de la vespra dels Reixos és sempre estat molt especial per als xiquets de Cinctorres. Per a fer saber a Ses Masjestats els Reis d’Orient que han de fer parada per a portar regals als xiquets d’aquesta localitat dels Ports, els menuts trauen els “calderos” amb molt soroll. I ho han fet fins i tot enguany, on l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a Cinctorres haurà de ser per televisió. Enguany, per la pandèmia del coronavirus, res és com altres anys.

Una veïna del poble, Luisa Julian, explicava l’any 2018 a comarquesnord com “antes no teníem cap altra opció per fer-los parar a Cinctorres i amb els calderos i el soroll que fan estàvem segurs que vindrien, i en el poc que ens deixaven ja èrem feliços i contents”.

Abans eren molts els xiquets que eixien al carrer a arrastrar els calderos per a cridar els reis, però cada vegada queden menys xiquets al poble. Tot i així, els més majors demanen que no s’acabe aquesta tradició, que resulta molt divertida per als menuts.

Amb els calderos enllestits els xiquets han eixit al carrer per a començar amb l’arrastre i fer molt de soroll. De ben segur que d’aquesta manera els mags d’orients no passen de llarg i fan parada a Cinctorres per a deixar els seus regals.

Directe