Diputació demana no eixir a la carretera a partir de dijous pel risc de neu

S'ha activat un dispositiu amb 200 efectius, 18 llevaneu, 8 salers i 30 vehicles auxiliars

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, sol·licita a la població que davant el temporal de fred i neu previst a partir del pròxim dijous s’abstinga d’eixir a la carretera. És una crida que ha realitzat al final de la reunió de l’equip de coordinació del Consorci Provincial de Bombers celebrada en la jornada de hui, en la qual s’ha activat el dispositiu d’emergència de nevades que es compon de 200 efectius humans, 18 màquines llevaneu, 8 vehicles de sal i altres 30 vehicles auxiliars, entre els quals es troben una moto de neu de rescat i un All Terranin Vehicle, dotat amb erugues per a rescat.

Es dona la circumstància que a partir de les previsions d’Aemet, la Generalitat Valenciana ha decretat la preemergència taronja per temporal de neu per a dijous que ve en tot l’interior de la província de Castelló, davant possibles nevades en cotes de 600 o més metres d’altura, que puntualment podrien produir-se en punts de menor altitud.

Abel Ibáñez, que ha advertit que “la precaució és la major aliada de la seguretat”, recorda que els qui hagen de fer-se a la carretera per raons de força major han d’iniciar la ruta amb el depòsit ple de combustible, pneumàtics d’hiverne o cadenes, el mòbil carregat, roba d’abric i menjar i beguda suficient per a poder afrontar amb garanties hipotètics aïllaments per acumulació de neu.

No obstant això, Ibáñez ha anunciat que des de demà dijous els 8 camions salers amb els quals compta el Consorci començaran llançar sal en les vies de la xarxa provincial de carreteres per a minimitzar els riscos del temporal. Es tracta d’un dispositiu orientat a garantir la seguretat viària que, “en cas de necessitat, experimentaria un increment dels recursos humans i materials”.

El diputat de bombers ha acabat la seua intervenció reiterant la seua “crida a la prudència”, que estén a les llars, recomanant que els ciutadans “extremen les precaucions a l’hora de fer ús d’estufes i altres sistemes de calefacció”.

Directe