La propera setmana ja s’haurà vacunat a totes les residències

La segona dosi se subministrarà a partir del 21 de gener en aquests centres

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu finalitzar a principis de la setmana pròxima l’administració de la primera dosi de la vacuna enfront de la COVID-19 en les residències de persones majors i de persones amb diversitat funcional de la Comunitat Valenciana. La segona dosi se subministrarà a partir del 21 de gener en aquests centres, tal com contempla el programa de vacunació enfront de la COVID-19.

Es compleix així amb el pla de treball dissenyat des de Sanitat perquè les persones que resideixen o treballen en centres de majors i en residències per a persones amb diversitat funcional hagin rebut la primera dosi en la primera quinzena de gener, segons ha confirmat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, al final de la reunió mantinguda aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a avaluar la situació actual de la pandèmia.

Ana Barceló és la consellera de Sanitat

Ana Barceló ha traslladat al president que, tal com estava previst, “entre el dilluns i dimarts de la setmana que ve ja s’haurà administrat la primera dosi de la vacuna a tots els residents i treballadors de centres de majors”.

A més, la vacunació s’ampliarà a partir de la setmana vinent a Atenció Primària, on es distribuiran dosi per a vacunar als i les professionals sanitaris. El personal sanitari integra el segon grup de vacunació enfront de la COVID-19, i anirà rebent la vacuna d’acord amb la disponibilitat de dosi. “Quan s’autoritzi la vacuna de Moderna i s’iniciï la seva distribució, es començarà a vacunar a personal sanitari d’hospitals”, ha afegit Barceló.

Fins llavors, Pfizer té el compromís de lliurar al voltant de 30.000 dosi setmanalment. Per províncies, aquesta és la distribució: Alacant, 10.000 dosi; Castelló, 5.000 i València, 16.000. Complint aquest compromís, aquesta setmana s’han rebut 30.000 noves dosis.

La Comunitat Valenciana va començar el diumenge 27 de desembre la vacunació enfront del coronavirus, amb 775 dosi de la vacuna de Pfizer en set residències de majors. Des de llavors, el programa s’està desenvolupant amb normalitat.

Directe