Diputació anima als ajuntaments menuts a promoure el turisme actiu

El Patronat de Turisme programa una jornada per posar en valor els recursos naturals de la província

La diputada provincial Virgina Martí

El Patronat Provincial de Turisme dependent de la Diputació de Castelló ha celebrat una jornada informativa per videoconferència amb alcaldes, regidors i tècnics de turisme de municipis de l’àmbit rural, de cara al seu posicionament com a destinació de turisme actiu. Del que es tracta és d’atraure empreses amb capacitat d’invertir en l’àmbit del turisme rural vinculat a les activitats que es desenvolupen en espais naturals, i clients disposats a viure noves experiències en els paisatges de la província.

Així ho ha explicat la diputada de Turisme, Virginia Martí, qui ha oferit els detalls d’aquest webinar en el qual el president de l’Associació Comunitat Valenciana Activa d’empreses del sector, Fernando Falomir, ha realitzat diverses recomanacions que poden resultar de gran utilitat per als ajuntaments interessats.

Entre els suggeriments realitzats es troben les d’efectuar un òptim manteniment de les senderes homologades, crear noves vies ferrates, escometre un adequat peritatge i manteniment de les vies d’escalada, millorar els embarcadors i els accessos per a embarcacions, i la posada en valor dels recursos naturals com a itineraris d’aventura.

Segons Virginia Martí, són mesures que “ens ajudaran a crear una destinació turística vinculada a l’interior, que resulte sostenible mediambiental, social, cultural i econòmicament parlant”, i que supose, a més, “una eficaç eina per a afrontar el repte demogràfic i combatre la despoblació”.

Directe