Millora de les infraestructures de la Fàbrica Giner de Morella

Aquesta actuació renovarà les instal·lacions de sanejament i distribució d’aigua de tot el complex

Aquesta setmana ha començat una nova actuació de millora de la Fàbrica Giner i Mas de Collet, en la qual es renovaran infraestructures estructurals de tot el complex. D’aquesta manera, el projecte contempla la renovació de la xarxa de sanejament i distribució d’aigua en les diferents naus i edificis de la fàbrica, així com la rehabilitació de la zona de porxes, l’enderrocament de la Nau de les treballadores solteres i la renovació de l’enllumenat públic.

Així, els treballs s’han iniciat amb la neteja de la zona on s’ubicava la Nau de les treballadores solteres, la qual presentava un estat ruïnós i es conservarà part de l’estructura. També es treballa en el teulat dels antics porxes, els quals es rehabilitaran completament per a albergar una zona de magatzem i una altra per a ús públic.

Al mes de gener està previst escometre les obres per albergar les noves conduccions de sanejament, la depuradora, la xarxa d’abastiment d’aigua i l’enllumenat públic. Totes estes infraestructures presenten greus problemes, de manera que amb aquesta intervenció, la qual ronda els 300.000 euros, tot el complex comptarà amb uns bons serveis. Cal recordar que a la Fàbrica Giner està ubicat el CdT Morella-Els Ports entre altres serveis.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’una actuació molt important per la renovació d’aquestes infraestructures, que no es veuen, però són necessàries per al manteniment i ús de la Fàbrica Giner”. L’edil ha explicat que “d’una banda es recuperarà la zona dels porxes i, de l’altra, es renovarà la xarxa de clavegueram i abastiment d’aigua als diferents edificis. Per la qual cosa, es tracta d’una important recuperació d’aquest patrimoni industrial que tenim a Morella”. Finalment, Rhamsés ha comentat que “amb el conveni de col·laboració que vam signar amb Turisme Comunitat Valenciana, es realitzen diferents tasques de millora i manteniment de la Fàbrica Giner, d’aquesta manera pretén albergar diferents activitats com, per exemple, els cursos del Centre de Turisme que ja ocupa aquest espai i on han començat les primeres classes”.

Cal explicar que en aquestos moments també s’actua en la séquia que abasteix d’aigua la Fàbrica Giner i amb l’actuació a la Nau de les treballadores solteres també s’ha netejat una de les basses del complex. L’alcalde ha explicat que “aquestes actuacions es continuaran realitzant durant els pròxims anys, igual que els treballs de manteniment dels jardins i altres zones de la Fàbrica Giner” i ha afegit que “també hem traslladat a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre la necessitat de netejar el riu, ja que amb els últims temporals hi ha hagut molts despreniments”.

Directe