La Junta de Seguretat avala la suspensió dels actes i apel·la a la responsabilitat individual

L’alcaldessa ha anunciat més vigilància per part de la Policia Local

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, han presidit la Junta Local de Seguretat extraordinària que s’ha reunit avui per tractar l’increment de contagis de covid19 a Benicarló que, segons les últimes dades oficials, suposen ara mateix una incidència de 806 casos per 100.000 habitants.

La Junta de Seguretat, que ha comptat també amb la presència del regidor de Policia i Governació, Ilde Añó, el director del Centre de Salut Pública, Antonio López, i representants de la Guàrdia Civil, Policia Local i Policia Autonòmica, ha avalat les últimes mesures aprovades per l’Ajuntament de Benicarló relatives a la suspensió dels actes amb presència de públic i a l’increment de la vigilància policial i ha insistit en la necessitat de complir la normativa vigent.

Xaro Miralles ha fet una crida a la ciutadania a complir totes les restriccions i recomanacions i ha apel·lat a la responsabilitat individual, especialment pel que fa a les reunions en l’àmbit social i familiar. «No ens podem permetre que les dades continuen empitjorant», ha dit l’alcaldessa. «Des de l’Ajuntament hem suspés tots els actes amb presència de públic, a pesar que complien tota la normativa, i ara toca que cadascun de nosaltres posem de la nostra part i evitem que els contagis continuen augmentant».

Des del Centre de Salut Pública, el seu director, Antonio López, ha constatat que «Benicarló és una de les poblacions que té pitjors dades de l’Àrea de Salut i ha insistit en què «el compromís individual és fonamental per a frenar les dades». «Veiem relaxació per part de la població, i si no complim les restriccions no podrem avançar». López també s’ha referit a la «falta de sensibilitat a l’hora de complir els confinaments individuals» i ha remarcat que «cal ser estricte en la normativa que afecta al sector de la restauració».

Sobre la possibilitat d’un tancament perimetral de Benicarló o d’un confinament total de la població, Antonio López ha assenyalat que «no es valora sol·licitar-lo, atés que els resultats que han donat aquestes mesures en altres poblacions no han estat significatius a l’hora de baixar els contagis». «Esperem —ha afegit- que les mesures adoptades aquest cap de setmana siguen suficient per a reduir els casos».

Per la seua banda, la subdelegada ha mostrat tot el seu suport a les mesures anunciades per l’Ajuntament i ha subratllat que «cal complir les normes perquè ens juguem molt». «Ens juguem la salut», ha insistit.

Un nou decret que entra en vigor avui mateix

Les noves mesures anunciades el cap de setmana han entrat en vigor avui mateix a través d’un nou decret que estarà vigent fins al 18 de gener. A banda d’establir la suspensió de tots els actes amb assistència de públic organitzats per l’Ajuntament, també determina la suspensió d’activitats organitzades per entitats públiques o privades de caràcter esportiu i cultural tant a les instal·lacions municipals com a la via pública.

A més, el decret també prohibeix la cessió de material per part de la Brigada Municipal per a realització d’actes que impliquen assistència de públic.

Únicament s’autoritza a celebrar, sense assistència de públic, el partit de bàsquet entre Mi Arquitecto CB Benicarló i Hozono Global Jairis previst per al 22 de desembre a les 20.30 hores.

Directe