El conseller Marzà visita les obres del col·legi Jaume I

Es preveu que el nou centre educatiu siga una realitat a finals de 2021

El conseller Marzà visita les obres del col·legi Jaume I

Aquest matí el conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzá, ha visitat les obres de construcció del col·legi Jaume I, que s’executen a l’antic camp de futbol. A l’acte ha assistit el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, el director territorial d’Educació de la Conselleria a Castelló, Alfred Remolar i l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, acompanyat per la corporació municipal.

La construcció del col·legi Jaume I es realitza gràcies al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, amb una inversió de més de 5 milions d’euros per part del Govern Autonòmic, mentre que l’Ajuntament de Vinaròs ha assumit totes les tramitacions administratives del projecte. Les obres suposaran la construcció de tres grans edificis que es dividiran en les aules d’infantil, primària i el gimnàs polivalent. Així mateix, també disposarà de dues pistes esportives i un àgora, amb unes instal·lacions que seran 100% accessibles i comptaran amb les últimes tecnologies per oferir una educació de qualitat per als alumnes.

El conseller Marzá ha destacat que “el Pla Edificant és un accelerador de l’obra pública, que amb l’ajuda dels ajuntaments, ha permés avançar en la millora i modernització dels centres educatius de la Comunitat Valenciana”. En aquest sentit, assenyalava que el col·legi Jaume I és un bon exemple del treball conjunt entre Generalitat i ajuntaments, que suposarà el fi dels barracons per oferir als alumnes i professors unes instal·lacions dignes. Així mateix, el conseller Marzà ha agraït la col·laboració, tant de l’Ajuntament de Vinaròs com de l’empresa adjudicatària, “que en tot moment ha ofert la màxima cooperació per fer possible el projecte”.

L’alcalde Alsina ha destacat que “s’ha hagut de realitzar un llarg camí fins arribar a l’inici de les obres, que segons hem pogut comprovar avancen a bon ritme”. Segons afegia “el projecte de construcció del col·legi Jaume I ha sigut possible gràcies a la feina de totes les corporacions municipals des del 2007 fins a l’actual i sobretot també al Pla Edificant de la Generalitat”.

Per acabar, l’alcalde ha assenyalat que tot i la pandèmia les obres avancen segons els terminis establerts i ha indicat que per a finals del 2021 o principis del 2022 els alumnes podran abandonar definitivament els barracons i continuar amb la seua educació al nou col·legi Jaume I.

Directe