600 desinfeccions des de l’inici de la pandèmia

Diputació mobilitza i coordina des de març 450 membres en ambulatoris i centres de majors

La Diputació de Castelló porta coordinant i executant des del passat mes de març a través del Consorci de Bombers la segona fase de desinfeccions d’espais i vials públics de nord a sud de la província. A data d’avui s’han efectuat prop de 600 actuacions en 120 municipis i 15 pedanies castellonenques, que han involucrat un total de 450 membres dels cossos provincial i autonòmic de bombers. L’objectiu no és un altre que eliminar tot rastre possible de Covid-19 en punts de pas concorregut de persones.

Només en la primera fase, que ha abastat de març a octubre, s’han portat a terme 468 campanyes de desinfecció en 118 localitats, mentre que en els últims dos mesos s’ha intensificat la resposta dels bombers donat la segona onada de coronavirus. Parlant en xifres, en els últims 50 dies s’han realitzat 122 desinfeccions en 66 localitats, que arribaran a ser 150 a finals d’any.

En els últims dies, el planter de bombers ha estat desplegat a les localitats d’Alcalà de Xivert, Sacañet, Geldo, Almedíjar, Bejís i Benassal. El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha explicat que la desinfecció s’està aplicant en tots els municipis en el que consideren “zones de risc”, com són centres de salut i consultoris mèdics, farmàcies, ajuntaments i edificis oficials, centres de majors, oficines bancàries, parades d’autobús, xicotets comerços, contenidors i baranes de la via pública. En pròximes dates la dotació de bombers es desplaçarà fins a Torás, Almassora i Vistabella del Maestrat.

El president de la corporació, José Martí, ha recordat el paper de servei públic de la Diputació “que, clarament es veu plasmat en la rapidesa i l’eficiència del Consorci per a atendre les peticions dels ajuntaments, que encara tenen a dia de hui la possibilitat de sol·licitar l’actuació dels bombers en els municipis. “Des de l’inici de la pandèmia el Consorci Provincial de Bombers i el cos de Protecció Civil s’ha bolcat amb els pobles de Castelló per a fer més fàcil la lluita contra el virus. Ho ha fet desinfectant carrers, places i edificis, apropant medicaments i menjar a les persones malaltes o repartint materials de protecció a la ciutadania”.

UNA NOVA ENTREGA DE MASCARETES
Precisament, aquesta setmana integrants del Consorci Provincial de Bombers han efectuat una nova tramesa de mascaretes quirúrgiques a ajuntaments castellonencs, aportades pel Govern espanyola per als 127 municipis de la província amb menys de 20.000 habitants. Segons informa Ibáñez, aquests dies s’han servit més de 28.000 unitats, que seran destinades per cada consistori entre el personal de serveis essencials i col·lectius vulnerables.

Directe