Ximo Puig apel·la a gaudir d’un Nadal “valencià, alegre i responsable”

El president destaca que les compres nadalenques "són decisives" per a fer costat a "les nostres empreses i productors"

Ximo Puig apel·la a gaudir d’un Nadal “valencià, alegre i responsable”

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha apel·lat a la ciutadania a gaudir d’un Nadal “valencià, alegre i responsable”, ja que “no podem relaxar les mesures de prevenció” però sí que “mantenir la il·lusió d’un Nadal per a recordar, regalar, compartir, ajudar-nos i confiar en 2021”.

Així ho ha assegurat el cap del Consell durant la presentació de la cinquena edició de la campanya “El Nadal és valencià”, amb la qual la Generalitat promociona el consum dels productes de la Comunitat Valenciana vinculats a les festes nadalenques com els torrons, el raïm, el vi o les joguines.

El president ha manifestat que aquest Nadal “serà diferent” i, “per motius més que justificats, no podrem relaxar molt les mesures, reunir-nos amb totes les persones que estimem ni viatjar o rebre a les nostres cases als amics que arriben des de lluny”.

No obstant això, ha apel·lat a “no perdre la il·lusió de celebrar i de regalar” posant l’accent principalment a comprar productes de la Comunitat Valenciana, perquè és “una bona manera de començar a “fer Nadal” amb “alegria responsable”.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

En aquest sentit, el president ha realitzat una crida a la ciutadania perquè compri de manera escalonada, “amb temps i aplicant el sentit comú”. Ha demanat que s’evitin aglomeracions en els dies de major afluència comercial, i no es relaxin les mesures de prevenció en el moment de la compra, ni es posi en risc la salut pròpia o dels altres.

Per a Ximo Puig, “aquests mesos són decisius per a les compres dels nostres productes de sempre”. Per tot això, el cap del Consell ha instat a comprar productes propis, com els de les grans Denominacions d’Origen valencianes, per a “gaudir-los en família, enviar als amics que estan lluny, i regalar-los als qui no poden comprar”.

Per part seva, la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, ha assegurat que la campanya “és un recolzament als nostres productes, així com als gremis i comerços de la Comunitat”.

Malgrat les actuals circumstàncies, Escribano ha reivindicat “que el nadal sigui valencià”, “des de la responsabilitat i amb prudència”, “ja que són molts els productes, com el cava, el vi, la magrana, el raïm o el torró, que caracteritzen aquesta terra”, com també són molts els comerços que “tots els dies aixequen la persiana i obren la porta, fent un esforç per a acostar aquests productes a la gent”.

Acte íntegre de presentació de la campanya ‘El Nadal és valencià’

#FaremNadal

La campanya, que inclou el hastag #FaremNadal, ha estat dissenyada per l’agència de creativitat Rosebud, i el vídeo publicitari ha estat produït per Vídeo Studio Muntanya. En ella participen els consells reguladors de les denominacions d’Origen, Indicacions Geogràfiques Protegides, i altres figures de protecció de productes valencians, a més de l’organització empresarial del comerç de la Comunitat Valenciana Confecomerç, La Va unir Gremial-Federació de Gremis i Associacions del Comerç Valencià, l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena, i l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguines.

En concret, col·laboren en la campanya les denominacions d’origen Kaki Ribera del Xúquer, Raïm embossat del Vinalopó, vins Utiel-Requena, vins de València, Vins d’Alacant, Granada Mollar d’Elx, així com les IGP Jijon i Torró d’Alacant, Cítrics de Valencians i Vi de Castelló.

Directe