Els bombers demanen precaució amb les estufes per a evitar incendis

Davant la baixada de temperatures a la província, cal anar amb compte

Els bombers demanen precaució amb les estufes per a evitar incendis

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha llançat hui un missatge de prudència a la població en el maneig de les estufes abans la baixada de temperatures que afecta aquests dies als 135 municipis de Castelló. Sobre aquest tema, el diputat recorda que els mesos de desembre i gener són els que registren més incendis en habitatges, vinculats en nombroses ocasions per l’ús incorrecte d’estufes, per la qual cosa reclama “sobretot màxim control i, a més, que es vagen modernitzant tots aquests sistemes de calefacció”.

Les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) apunten a unes jornades amb una important baixada de temperatures, amb mínimes que en nombrosos punts de l’interior de la província poden quedar-se amb valors negatius. Per això, des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló s’apunten diferents consells enfront del fred.

Així, a casa cal evitar els corrents d’aire i mantindre l’habitatge amb bona temperatura, a més d’impedir que els xiquets, ancians i malalts crònics s’exposen al fred. Al costat d’això, re recomana que, si hi ha risc de congelació de canonades, es deixe una aixeta degotant.

D’altra banda, per a evitar el risc de foc en l’habitatge, un dels principals consells és disposar d’un detector de fums, ja que pot alertar d’un incendi. Aquest dispositiu es pot instal·lar en corredors i prop de dormitoris. A més, les persones majors poden sol·licitar-ho dins de la campanya d’instal·lació gratuïta del Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

Així mateix, cal mantindre les estufes allunyades de teles com a estovalles o cortines, així com de bressols i mobiliari infantil, al que s’uneix el consell de prioritzar sistemes de calefacció més moderns sobre uns altres en desús com els brasers. Altres consells són mantindre els sistemes de calefacció al dia quant a revisions i, respecte a la ximenera, al marge de la prioritat de tindre-li neta, apagar-la si ens dormirem o eixim de casa.

En relació a la decoració nadalenca, si ens dormirem o eixim de casa hem d’apagar la il·luminació i ciris. A més, no hem de sobrecarregar les regletes dels endolls.

La carretera i
les nevades

En el cas de possibles nevades, que en tot cas podrien arribar a l’interior de manera feble, es recomana si s’ix a la carretera portar el depòsit del vehicle ple, telèfon mòbil carregat, cadenes o pneumàtics d’hivern, roba d’abric en diverses capes i una mica d’aigua i menjar.

A l’hora de programar activitats a la muntanya, és imprescindible informar-se de les previsions meteorològiques. En tot cas, es recomana evitar les activitats a l’aire lliure amb temperatures extremes i risc de nevades. Si el temps ho permet i es realitza l’activitat, prioritzar la franja de les primeres hores de sol, a més de portar diverses capes de roba, menjar i beguda i planificar bé la ruta.

Directe