Els Serveis Socials de Peníscola han atès enguany més de 180 famílies

La partida pressupostària s'ha quadruplicat fins a fregar els 300.000 euros

L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Peníscola ha atés enguany més de 180 famílies que s’han vist greument afectades per la crisi econòmica derivada de la situació de pandèmia a la qual ens hem enfrontat.

Concretament, des de l’Ajuntament s’han tramitat ajudes per a donar resposta a necessitats d’emergència social, com són el pagament de lloguer o el pagament de subministraments; per a això, en l’inici de la crisi es va procedir a efectuar una modificació pressupostària amb l’objecte de quadriplicar els recursos disponibles i elevar-los fins més de 280.000€, quan la la despesa anual mitjana és de 70.000€.

A més, des del servei municipal s’han lliurat 126 vals canviables per menjar i productes de primera necessitat; aquesta campanya s’ha organitzat en dos lliuraments i amb una inversió total de 25.000€.

Entre les despeses efectuades pel departament, també se suma la compra de 50 tauletes per a escolars, amb les quals donar cobertura a les necessitats de famílies amb menys recursos, per tal de garantir així la connectivitat dels alumnes a les classes telemàtiques, tant en educació primària com en educació secundària. A més, s’ha dut a terme la compra de més de 10.000 mascaretes que s’han repartit a tota la població.

En aquesta línia de col·laboració, el Banc d’Aliments de Castelló i la Creu Roja han treballat en col·laboració amb les diferents administracions públiques per sumar esforços en la cobertura de necessitats bàsiques, així a Peníscola s’ha atés a través d’aquestes entitats a més de 300 famílies més.

L’alcalde de la població, Andrés Martínez, fent balanç de les xifres anuals, ha volgut transmetre el seu missatge de “compromís i suport” a tot el personal municipal i els voluntaris que s’han sumat tasca de l’administració local, molt especialment a la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol, que ha estat coordinant tots els treballs; a la treballadora social i tot l’equip de l’àrea de Serveis Socials, “el nostre compromís és no deixar a ningú enrere, aquesta crisi està sent i serà dura i el nostre Ajuntament estarà al costat dels qui més ens necessiten” ha assegurat.

En aquesta mateixa línia, la regidora ha destacat l’enorme esforç realitzat per tot el departament i els seus col·laboradors, “hem treballat sense descans per tal de no deixar ningú enrere, per atendre a totes i tots aquells que ens han necessitat en un període molt difícil i tot això no haguera sigut possible sense l’extraordinària implicació de tot el personal de l’àrea de Serveis Socials, els voluntaris, així com sense la col·laboració d’entitats com Creu Roja i el Banc d’Aliments amb els quals hem col·laborat en aquesta tasca”.

Directe