Benicarló reactiva el comerç local amb vals descompte i bosses reutilitzables

Amb una inversió de 45.000 euros i 12.000 borses

La regidora de Comerç, Clara Cid, i la regidora de Medi Ambient, Filo Agut, acompanyades de la vicepresidenta de la Unió de Comerços, Sonia Foix, han presentat avui les accions que durà a terme l’Ajuntament de Benicarló aquest Nadal per tal de dinamitzar i reactivar les compres al comerç local.

D’una banda, la Regidoria de Comerç posarà en marxa una segona edició de la campanya de foment del comerç local atorgant als comerços participants vals descompte per als clients. Amb un pressupost total de 45.000 euros, els comerços entregaran als clients vals descompte de 5 euros per cada 20 euros de compra, que podran gastar en altres establiments que participen en la campanya.

La regidora de Comerç, Clara Cid, ha assenyalat que «aquesta segona edició dels vals descompte pretén reactivar el comerç amb vistes a una de les campanyes més importants de l’any» i ha recordat que «des de Comerç també hem organitzat el Mercat de Nadal, que tindrà lloc aquest diumenge a la plaça de la Constitució de 10.00 a 18.00 hores, i el tradicional Concurs d’Aparadors, que sempre és un element dinamitzador en aquestes dates tan especials».

Pel que fa a la campanya de Medi Ambient, la regidora, Filo Agut, ha anunciat que «amb l’objectiu de reduir l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús, repartirem als comerços 4.000 bosses de paper reutilitzable, 8.000 bosses de cotó orgànic i 5.000 fullets informatius». «D’aquesta manera —ha explicat la regidora—, la ciutadania podrà fer compres i, al mateix temps, cuidar el medi ambient».

Filo Agut ha recordat que «el 85% de les bosses que utilitzem, les fem servir de 15-30 minuts i tarden en descompondre’s uns 450 anys i ha animat la ciutadania a canviar la formar de comprar. «Cal recuperar hàbits perduts i anar a comprar amb bosses de roba, carros o amb el sac del pa, com feien els nostres avantpassats».

Des de la Regidoria també s’han organitzat xarrades sobre la separació de residus i els beneficis del reciclatge adreçades a l’Associació de Venedors del Mercat, la Unió de Comerços i l’associació Benicarló Restauració de bars i restaurants.

Per la seua banda, Sonia Foix, en nom de la Unió de Comerços, ha agraït el suport de l’Ajuntament per incentivar les compres al comerç de Benicarló i ha recordat que la Unió també activarà la seua pròpia campanya de Nadal per a incentivar les compres en els comerços de proximitat. La campanya consisteix en el sorteig de 3 premis de 300, 500 i 1.000 euros.

Directe