L’Early Music oferirà activitats aquest pont de desembre

El Teatre Municipal acollirà aquestos característics concerts amb la música medieval i renaixentista com a protagonista

L'Early Music Morella, en una imatge d'arxiu

L’Acadèmia i festival internacional de música medieval i renaixentista Early Music Morella oferirà dos concerts a la ciutat els dies 5 i 7 i una mostra pràctica i teòrica el 8 de desembre en el projecte anomenat Mig any. Així, els concerts tindran lloc al Teatre Municipal i és necessari reservar les entrades de manera anticipada a través de la web i omplir el formulari amb les dades. L’entrada serà lliure fins a completar l’aforament de l’espai.

Early Music Morella Mig any realitzarà diverses activitats on actuarà Capella de Ministrers amb el programa Santa Maria, tradició medieval des de les arrels religioses per a iniciar aquest cicle. Aquesta formació és un referent internacional en la música antiga i estarà integrada per Carles Magraner; direcció i violes, Èlia Casanova; soprano, Robert Cases; arpa, cítola i llaüt, i Eduard Navarro; cornamusa, llaüt i xirimia.

Pel que fa al concert del dilluns, aquest serà a les 19.30 hores, es tracta d’un concert del professorat i alumnat d’aquesta acadèmia que abordarà els orígens dels cants marians en la tradició medieval amb el programa Cantigues marianes, arrels i patrimoni. Finalment, el músic Eduard Navarro impartirà una conferència teòrica i pràctica al voltant dels instruments tradicionals i el bureo en les terres valencianes el dimarts a les 12.00 hores.

Carles Magraner, director artístic d’Early Music Morella, ha manifestat que “és la primera volta que realitzem este Mig any, el qual engeguem amb il·lusió per esta iniciativa que encarem la celebració del 10é aniversari del festival i acadèmia l’any 2021”. El director ha explicat que “es tracta d’un projecte ambiciós al voltant de la música i la tradició com a patrimoni cultural immaterial que contribueix a la promoció i desenvolupament dels pobles”. Magraner ha indicat que “volem que disfrute tot el món de les propostes que oferim i recordem que les entrades són lliures, però cal reservar-les prèviament”.

A més, la regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “Early Music Morella ha celebrat nou edicions, l’ultima aquest estiu amb molta participació i és una data fixada en el calendari cultural de Morella, per tant, esperem que aquest Mig any també agrade i puga continuar amb més edicions”. L’edil ha aprofitat per a recordar que “els concerts seran al Teatre Municipal, el qual està senyalitzat per a complir les mesures d’aforament i distància social necessàries per a garantir la salut i seguretat de les persones”.

Directe