Finalitza l’Escola d’Ocupació Et Formem Vinaròs

L'alumnat treballador ha combinat la formació teòrica i la pràctica professional en agricultura i jardineria

Aquest matí al Centre del Coneixement del Vinalab s’ha fet entrega dels certificats professionals per als 20 alumnes treballadors que han finalitzat l’Escola d’Ocupació Et Formem. L’alcalde Guillem Alsina, acompanyat per les regidores d’Ocupació i Agricultura, Maria Cano i Anna Fibla, ha sigut l’encarregat de fer l’entrega simbòlica dels diplomes.

Recordem que l’objectiu d’aquest programa és incrementar l’ocupabilitat de les persones amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables, amb la finalitat de facilitar la seua incorporació al treball. Cal destacar que es tracta d’un sistema que combina la formació amb l’ocupació, per mitjà de la realització d’accions formatives en alternança amb la realització d’obres o la prestació de servicis d’utilitat pública o interés social.

L’alcalde Alsina ha detallat algunes de les actuacions que s’ha executat a través de l’Escola d’Ocupació, com ara l’adequació del parc de la Paret Blanca, la millora dels horts solidaris o el desbrossament del bosc mediterrani del passeig de Fora del Forat. En aquest sentit, ha destacat que “es tracta d’actuacions necessàries per a la ciutat, en especial la neteja del bosc mediterrani, que ha suposat una important millorar de la imatge de la zona”.

Per la seua banda, la regidora Cano ha assenyalat que amb la crisi sanitària la formació s’ha hagut d’adaptar als nous requeriments, però insistia que el més important és que els alumnes han pogut finalitzar el curs i aconseguir els certificats professionals. Segons assenyalava “aquest taller sobretot ha servit perquè milloren la seua formació i tinguen més opcions d’incorporació en el mercat laboral”.

Aquesta iniciativa, que es gestiona des de l’Agència de Desenvolupament Local, ha sigut finançada per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i pel Fons Social Europeu, amb un import de quasi 700.000 €: 464.109,60 per a esta segona fase que avui finalitza i 232.054,80€ destinats a l’execució de la primera fase del projecte.

Directe