5 milions d’euros per a pimes i autònoms amb el Pla Reactivem

Entre altres sectors, podrà optar-hi a ells l'oci nocturn

El president de la Diputació, José Martí, ha destacat que, entre altres sectors, els empresaris de l’oci nocturn de la província podran acollir-se al Pla Reactivem d’ajudes a pimes i autònoms dotat amb 5 milions d’euros que s’inclourà en els pressupostos de la institució de 2021. L’objectiu és pal·liar la greu situació per la qual estan travessant a conseqüència de la covid. «Òbviament», assenyala el president, «no es tracta de la solució, perquè és un problema que competencial i pressupostàriament excedeix les possibilitats de la Diputació, però donada la magnitud de la crisi, hem pres la decisió de fer un esforç, el que és a les nostres mans».

Amb l’aprovació d’aquest Pla Reactivem d’ajudes a pimes i autònoms es dóna compliment al compromís adquirit el passat 10 de novembre en la taula de diàleg celebrada en la Diputació amb els professionals de l’oci nocturn, en la qual a més del president, José Martí, i la diputada de Turisme, Virginia Martí, van participar els portaveus del Partit Socialista, Partit Popular, Compromís i Ciutadans. «Vam dir que estàvem treballant amb els serveis tècnics de la casa per a trobar fórmules que permeteren l’articulació d’aquesta mena d’ajudes i és el que hem fet».

«El nostre objectiu», addueix José Martí, «és acostar el muscle, que les nostres ajudes, sumades a les quals estan prenent altres administracions amb competències directes en la matèria, contribuïsquen a suportar una situació molt greu i massa duradora en el temps».

Al costat del Pla Reactivem per a pimes i autònoms, els pressupostos de la Diputació de Castelló per a 2021, que ascendiran a 168 milions de euros, contemplen l’aprovació d’un segon Pla Reactivem per a obres, dotat també amb 5 milions d’euros. Són uns comptes públics «clarament expansius, que representen un increment de 20 milions, més del 12%, respecte al present exercici, l’objectiu del qual és atendre les necessitats dels nostres municipis i els nostres ciutadans en un moment tan summament complicat com el que ens està tocant afrontar».

Directe