Vilafranca, escollida per a un projecte pilot contra el despoblament

Es pretén comptar amb la participació ciutadana per a recopilar l'informació

Vilafranca, en una imatge d'arxiu

Vilafranca ha estat escollida per la Direcció d’Innovació en la Construcció i l’Agència Valenciana Antidespoblament per a iniciar un projecte pilot per crear una plataforma virtual per frenar el despoblament. Per aquest motiu l’empresa Imedes ha iniciat un estudi sobre el terreny de catalogació i recopilació de totes les cases, solars, locals comercials o pallisses que estiguen en venda o en lloguer. A banda també es recolliran tots els serveis que té el municipi.

Es pretén comptar amb la participació ciutadana per a recopilar la màxima informació possible. D’aquesta manera aquelles persones interessades en vendre o llogar poden contactar directament amb Imedes.

A efectes pràctics el projecte naix amb la voluntat de crear una via per a frenar el despoblament i facilitar a futurs compradors i llogaters l’accés a l’habitatge. Imedes va proposar 3 municipis a l’Agència Valenciana Antidespoblament per iniciar el pilot i Vilafranca ha estat l’escollit.

La situació pandèmica limitarà el contacte de tu a tu amb la població. Tot i això es faran reunions telemàtiques i telefòniques i es facilitaran plantilles. El projecte recollirà els elements essencials dels béns immobles i aquells que més interessen a les futures persones compradores o llogateres.

Imedes finalitzarà la recopilació d’informació a finals d’any i la traslladarà a la Generalitat per encetar la següent etapa.

Directe