Morella té un nou brot amb 3 contagis i Vilafranca segueix amb degoteig de positius

Els Ports manté almenys 12 casos actius

Morella té un nou brot amb 3 contagis i Vilafranca segueix amb degoteig de positius

La comarca dels Ports es manté amb almenys 12 positius actius de coronavirus. I perquè diem almenys? Perquè aquestes són les xifres oficials que ofereix la conselleria de Sanitat a data d’aquest divendres 27 de novembre, però amb dades del dia 25. Això suposa que, per exemple, no s’incloga un nou brot que notificava sanitat amb data del 26 de novembre a Morella amb tres casos d’origen social o les actualitzacions de Vilafranca on segueixen apareixent positius aïllats i continuen les seues respectives proves.

↳ Nous brots notificats dijous:
▸ Benicarló ▸ 8 casos ▸ Origen social
▸ Vinaròs ▸ 5 casos ▸ Origen social
▸ Vinaròs ▸ 3 casos ▸ Origen social
▸ Morella ▸ 3 casos ▸ Origen social
▸ Alcalà de Xivert ▸ 4 casos ▸ Origen social
▸ Vinaròs ▸ 3 casos ▸ Origen social

D’aquesta manera, a hores d’ara hi hauria més de quinze casos actius als Ports. Segons les xifres oficials Vilafranca és l’única població que augmenta fins als nou contagiats. Morella es queda amb dos als que se li han de sumar els tres nous casos, i Forcall amb un. A hores d’ara segons conselleria de sanitat tota la resta de la comarca tornaria a estar lliure del coronavirus.

Gràfic en temps real actualitzat periòdicament

Per la seua banda, al País Valencià s’han registrat 1.508 nous casos de coronavirus 108 a Castelló. Al mateix temps s’han donat 1.563 altes de pacients amb coronavirus i es mantenen 15.260 casos actius, la qual cosa suposa un 13,88% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.354 persones ingressades, 81 menys que en la jornada anterior i 176 menys que fa dues setmanes. A la província de Castelló en canvi no s’aconsegueix tombar la corba en els hospitals i es mantenen 126 hospitalitzats, set més que en la jornada anterior, i set menys que fa quinze dies. Així, es mantenen 21 pacients en UCI.

Respecte a l’ocupació hospitalària, la taxa d’ocupació de pacients amb COVID-19 en planta és de 12,3% (i del 59,5% la de pacients no COVID-19). En UCI, l’ocupació de pacients amb COVID-19 és del 40% (pacients no COVID-19, 30,4%).

A més, s’han registrat 28 defuncions, 11 dels quals eren residents en centres de la tercera edat.

Directe