Morella es pinta de lila pel 25-N

S'han guardat 3 minuts de silenci a la porta de l'Ajuntament amb les distàncies de seguretat

Morella ha commemorat el 25 de novembre, el Dia internacional de l’eliminació de la violència de gènere. Ho ha fet, com és habitual, a la placeta de l’Ajuntament, on el grup de dones de la localitat ha convocat una concentració en repulsa d’aquesta plaga.

La violència de gènere no es deixa veure només en les xifres d’assassinats o de denúncies. En moltes ocasions és una situació amagada que moltes dones viuen i pateixen en silenci tant dins com fora de la parella.

La pandèmia no ha fet més que agreujar moltes d’aquestes situacions, ja que el confinament ha obligat moltes dones a conviure en els seus maltractadors. Morella ha presentat recentment els plans d’igualtat tant a nivell municipal com a nivell d’administració local.

41 dones han perdut la vida des de principi d’any i s’han registrat vora 35.000 denúncies per violència de gènere tot i que molts casos, alguns dels més greus, no s’arriben a denunciar mai. En aquest sentit és preocupant que la violència de gènere i sexual ha augmentat entre les dones més joves en el darrer any.

El grup de dones de Morella ha convocat aquesta concentració en la qual a més de llegir el manifest que s’ha pogut veure a les xarxes socials en els darrers dies també s’han guardat 3 minuts de silenci sota un gran nombre de llums morades que s’han instal·lat a la plaça de l’Ajuntament com a referència al color que encapçala totes les reivindicacions enfront a la violència de gènere. Moltes associacions i entitats locals s’han sumat a aquesta reivindicació com l’institut o el centre de dia.

Directe