“És molt important treballar cada dia per una societat lliure de violència masclista””

"Morella lliure de violència de gènere" per a commemorar el 25 de novembre

Morella commemora cada 25 de novembre el Dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona. Així, en aquesta ocasió han participat en la campanya Morella lliure de violència de gènere les persones i associacions involucrades en el Consell d’Igualtat de la ciutat on hi ha representants dels diferents col·lectius que formen la societat morellana.

La programació d’activitats d’aquest any 2020 ha estat marcada per la pandèmia de la COVID-19. Així, la tecnologia ha sigut protagonista amb les activitats de prevenció de la violència de gènere en els centres educatius amb xerrades virtuals i la difusió de material audiovisual a través de les xarxes socials. A més, aquesta vesprada a les 20.00 hores s’ha convocat un minut de silenci davant de l’edifici de l’ajuntament, el qual il·luminarà la seua façana de color violeta.

La regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, ha explicat que “aquest any les activitats s’han adaptat a les circumstàncies de la pandèmia, però és molt important treballar cada dia per una societat lliure de violència masclista” per la qual cosa “commemorem aquest 25 de novembre per a donar visibilitat i recordar a les víctimes de violència masclista”. L’edil ha recordat que “s’ha convocat un minut de silenci a les 20.00 hores enfront de l’edifici de l’ajuntament”. Finalment, Mari també ha comentat que “el passat ple ordinari vam aprovar el Protocol municipal enfront de la violència de gènere i ara s’està fent el treball de divulgació d’aquest”.

Cal recordar que el Plenari municipal del passat 12 de novembre va aprovar el Protocol municipal enfront de la violència de gènere, el qual pretén informar a la població dels recursos fer front a aquest tipus de violència i potenciar la prevenció i la detecció ràpida, entre altres objectius. A més, també es va aprovar el Pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament de Morella.

Directe