Canet recorda a les víctimes de la violència masclista

Han col·locat 41 parells de sabates en la plaça Espanya en senyal de dol

Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, l’Ajuntament de Canet lo Roig, en col·laboració amb el Grup per la Igualtat, ha portat a terme una acció reivindicativa i carregada de simbolisme en homenatge a les víctimes de la violència masclista. Així, han col·locat 41 parells de sabates en la plaça Espanya en senyal de dol i record de les dones assassinades per les seues parelles durant aquest any.

En el transcurs de l’acte també s’ha procedit a donar lectura d’un manifest en el qual s’han condemnat aquests fets, “és una xacra social que s’ha d’eliminar”, ha assenyalat l’alcaldessa, María Ángeles Pallares, alhora que ha cridat a la ciutadania a denunciar, “en aquesta ocasió s’ha retut homenatge a 41 víctimes però són més, perquè també hi ha dones que moren en mans d’individus amb els quals no tenen cap vincle sentimental i tampoc s’han comptabilitzat als fills, que, desgraciadament, en molts casos, també es converteixen en víctimes”.

A més de l’acte públic, el consistori ha adquirit mascaretes de color violeta que ha repartit entre els escolars de la localitat juntament amb uns portamascaretes que s’han comprat amb el suport de la Mancomunitat, “amb aquesta acció pretenem sensibilitzar, ja des de la infància, sobre la importància d’erradicar aquesta xacra de la nostra societat”.

Directe