Al gener arribaran les primeres vacunes contra la covid-19 a la Comunitat

La Generalitat espera vacunar a 200.000 persones el primer trimestre de 2021

Al gener arribaran les primeres vacunes contra la covid-19 a la Comunitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat aquest dimecres que les previsions són que la Comunitat Valenciana comence a rebre les primeres dosis de la vacuna contra la COVID-19 al gener, arribar a les 400.000 dosis rebudes durant el primer trimestre de 2021 i haver vacunat en aquesta data a unes 200.000 persones.

El president de la Generalitat ha fet aquestes manifestacions durant la reunió de treball que ha mantingut amb membres de la comissió de vacunació de la Comunitat Valenciana enfront de la COVID-19, que s’ha constituït aquest dimecres. Puig ha anunciat que s’estan ultimant tots els procediments perquè la Conselleria de Sanitat comence la vacunació “el més prompte possible”, quan es dispose de les dosis, informa la Generalitat en un comunicat.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

El president ha explicat que les previsions són començar a rebre les primeres dosis de la vacuna al gener i arribar a les 400.000 dosis rebudes durant el primer trimestre de 2021, de manera que en aquells dies ja es podria haver vacunat a unes 200.000 persones en la Comunitat Valenciana.

Aquesta primera remesa que s’espera, ha indicat, respon als compromisos de lliurament que la companyia Pfizer té amb Espanya, i es tracta de la partida que correspon a la Comunitat Valenciana. Aquesta vacuna, ha assenyalat, consta de dues dosis per persona.

Al marge d’aquest primer lliurament poden arribar més dosi en funció dels acords de subministrament amb altres companyies farmacèutiques, ha explicat el president.
Les vacunes es destinaran en un primer moment als grups prioritaris: persones que viuen en residències, treballadors d’aquests centres així com treballadors sanitaris i sociosanitaris.

Al costat del president han assistit a la reunió la consellera de Sanitat, Ana Barceló, la secretària autonòmica de salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, la directora general d’Assistència Sanitària, María Amparo García Layunta, la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno, el director general de Farmàcia, José Manuel Ventura, i José Lluch, cap de servei de Promoció de la Salut de la Conselleria.

Directe