Sant Mateu restaura la Font de l’Àngel

És un dels monuments més emblemàtics de la localitat que va sofrir greus desperfectes durant les Festes Patronals

Sant Mateu està restaurant l’emblemàtica Font de l’Àngel, un dels monuments més emblemàtics de Sant Mateu. “En les anteriors Festes Patronals va patir greus desperfectes amb un seriós perill de trencament de tota l’estructura”, segons expliquen fonts municipals.

Des de l’Ajuntament de Sant Mateu “volem donar les gràcies a l’àrea de Cultura de la Diputació de Castelló, la qual ha atès les nostres peticions d’actuació i acometrà les pertinents obres de restauració”

La Font és de planta octogonal amb tanca de ferro i tassa circular. En el centre d’aquesta una columna sosté la tassa composada per dues semiesferes buides i amb motllures exteriors, tota ella de pedra. A més, quatre canelles amb forma de cap d’animal donen eixida a l’aigua. Sobre l’esfera de pedra corona el conjunt una figura d’un àngel en bronze.

La font és ja citada en l’any 1373, és per tant contemporània a la mateixa plaça. Tot i això, la seua composició actual és posterior, del segle XVI i principis del XVII. En quant a la figura de l’àngel, se cita la seua existència ja en el segle XVIII.

Directe