Peníscola reorienta la celebració de l’arribada dels Reis d’Orient

Farà el lliurament de regals als xiquets porta a porta

L’àrea de Festes de l’Ajuntament fa ja diverses setmanes que està treballant en el disseny dels festejos nadalencs adaptats a les restriccions que van sumant-se de manera progressiva per les autoritats sanitàries.

El titular de l’àrea en el consistori de Peníscola ha manifestat la “dificultat de celebrar una cavalcada a l’ús amb la certesa de poder complir amb totes les mesures de seguretat”, així, en coordinació amb les àrees de Benestar Social i Comerç, s’ha posat sobre la taula la substitució de la tradicional cavalcada de Reis pel lliurament de regals a les xiquetes i xiquets del municipi a domicili.

Durant els primers mesos de la pandèmia, des dels Serveis Socials municipals es va coordinar a un equip de 40 voluntaris per a l’atenció de persones amb necessitats especials al llarg del confinament, al costat d’aquest equip es planteja organitzar un dispositiu de repartiment perquè els patges de Ses Majestats arriben a totes les cases en les quals hi haja xiquets i xiquetes esperant el seu regal de Reis.

“A la vista dels constants canvis normatius encara no hem programat el dispositiu que, tenint en compte el caràcter solidari de les nostres veïnes i veïns i la implicació de les entitats, estem segurs que no faltaran mans per a rebre, organitzar i repartir els regals” ha explicat Simó.

En els pròxims dies “iniciarem converses amb el voluntariat i les associacions locals per a la preparació de la logística necessària, no obstant això, seguirem molt atents a les novetats i els avanços de les dades sobre la pandèmia que, òbviament, condicionaran qualsevol acció que duguem a terme” ha manifestat la titular de l’àrea de Benestar Social, María Jesús Albiol.

Paral·lelament, per part seua, la regidoria de Comerç proposarà la compra dels regals en els comerços de la localitat a través d’una campanya de posada en valor del comerç de proximitat, “enguany ha sigut molt complicat per a tots els sectors econòmics, així que tractarem de dinamitzar la venda en el nostre comerç local perquè aquest Nadal tinguem una nova oportunitat” ha assegurat Raquel París, titular de l’àrea.

“El compliment de les mesures de seguretat marcarà el nostre Nadal així que tractarem que la màgia d’aquestes Festes es transforme per a arribar, amb seguretat, a tots els xiquets i xiquetes de Peníscola” ha resumit Simó, recordant que aquestes festes seran diferents i això suposa un esforç perquè no perden el seu especial encant per als més xicotets de la casa.

Directe