Es restauraran les sargues de Sant Jordi

L'Ajuntament ha mediat entre el Bisbat de Tortosa i Diputació per fer-ho possible

L’Ajuntament de Sant Jordi ha arribat a un acord amb el Bisbat de Tortosa i la Diputació de Castelló per a restaurar les sargues de l’església del municipi. Seran els serveis de Restauració de la institució provincial els que s’encarreguen de retornar la seva esplendor a un dels emblemes del patrimoni local.

Va ser l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, el que va sol·licitar al Bisbe de la Diòcesi, Enrique Benavent, fer les gestions per a restaurar les sargues i posar-les en valor. Gràcies a això, els tècnics de la Diputació les han protegit i se les han emportat ja per a poder restaurar-les. Iván Sánchez ha destacat que “es tracta unes gergues molt antigues que hi havia a l’Església de Sant Jordi i des de l’Ajuntament sol·licitem al Bisbat de Tortosa fer les gestions per a restaurar-les i posar-les en valor. Es tracta d’uns teixits que a més de ser part del nostre patrimoni local, tenen molt de valor sentimental per als veïns del poble”.

L’ alcalde de Sant Jordi ha arribat a un acord amb la Diputació perquè siga el seu Servei de Restauració el que s’encarregue de retornar el valor a aquestes antigues peces patrimonials. Gràcies a aquest treball, ja han estat els tècnics de Diputació a Sant Jordi i s’han emportat les sargues per a iniciar aquest procés de restauració. Cal tindre en compte que la Diputació té un conveni amb els dos Bisbats de la província per a restaurar el patrimoni eclesiàstic de totes dues diòcesis. Però com solen rebre moltíssimes més peticions cada any del que els tècnics de Restauració poden assumir, ha sigut l’Ajuntament de Sant Jordi qui ha treballat per a que s’inclogueren aquestes sargues entre les prioritats.

La serga és una tècnica de teixit on tres fils d’ordit i tres fils de trama s’entrecreuen donant com a resultat un tèxtil fort i molt durador. En el cas de les de Sant Jordi són molt exclusives, ja que en la Comunitat Valenciana queden molt poquetes perquè s’han anat destruint. “Per això, des de l’Ajuntament vam parlar amb el Bisbe perquè vinguera a visitar-les i li vam demanar que autoritzara l’Ajuntament a gestionar amb la Diputació aquesta restauració”, ha confirmat Iván Sánchez.

Directe