Sanitat confirma un brot social de 10 casos a Morella

Hi ha 271 nous casos a la província de Castelló

La consellera Ana Barceló, en una imatge recent

En l’actualització de l’expansió del coronavirus a la Comunitat Valenciana de divendres, la conselleria de Sanitat ha notificat un brot de 10 persones d’origen social a Morella; un de 10 casos, també d’origen social, a Vinaròs; un de 13 casos d’origen laboral a Vinaròs o un altre a Benicarló, amb tres casos i d’origen social.

En el cas dels deu casos de Morella que notifica Conselleria aquest divendres, i segons confirmen fonts de l’Ajuntament, són casos recents ja coneguts que han sigut comptabilitats ara de cop, pel que actualment són 13 els contagis actius que té la ciutat.

L’Ajuntament de Morella actualitza
les mesures enfront de la covid-19

L’Ajuntament de Morella va aplicar una sèrie de mesures i restriccions a causa de l’augment de casos positius de COVID-19 a la ciutat. D’aquesta manera, en les últimes setmanes ha descendit aquest nombre, actualment és de 13 casos positius segons les últimes dades de Conselleria, i s’han actualitzat les diferents mesures, les quals estaran vigents fins al 20 de novembre, en coordinació amb les mesures aprovades per la Generalitat Valenciana.

D’aquesta manera, es reobrirà el Centre de Dia a partir del dilluns 16 de novembre seguint els protocols de Serveis Socials. Respecte als serveis educatius com són, entre altres, el Centre Formatiu i de l’Escola de Música, continuarà la formació online. Les instal·lacions esportives continuen tancades, excepte aquelles que es troben a l’aire lliure com són la pista de pàdel i el camp de futbol de la Fàbrica Giner, sense públic.

Pel que fa a la Xarxa de Museus de Morella, estan oberts el Castell, el Palau del Governador i el Museu Temps de Dinosaures, segons l’aforament establert per la Generalitat Valenciana. Continuen anul·lades les cessions d’espais municipals per a activitats i reunions, tot i que, si hi ha peticions, s’estudiarà cada cas. Els parcs i zones de joc continuen tancats. Finalment, els actes públics continuen suspesos.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “setmana a setmana adaptem les mesures a la situació, així com a la normativa de les administracions superiors”. L’edil ha recordat que “no podem, en cap moment, abaixar la guàrdia. Hem de continuar millorant la situació i, per a això, cal seguir amb les diferents mesures de seguretat i mantindre la distància social, el rentat de mans freqüent i l’ús correcte de la mascareta”. Finalment, Rhamsés ha volgut “agrair la col·laboració i comprensió de totes les associacions, entitats, usuàries i usuaris afectats per estes mesures”.

271 nous casos
a la província

La Comunitat Valenciana ha registrat 2.291 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 81.367 persones. Per províncies, la distribució de nous positius és la següent: 271 a Castelló (9.413 en total); 876 a Alacant (27.891 en total), i 1.144 a la província de València (44.061 en total). A més, el nombre total de pacients sense assignar es manté en 2.

Des de l’última actualització s’han registrat 1.595 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 73.507: 8.268 a Castelló, 25.153 a Alacant i 40.035 a València. A més, hi ha 51 altes sense assignació.

D’aquesta manera, en aquests moments hi ha 16.623 casos actius, la qual cosa suposa un 17,77% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.572 persones ingressades: 139 a la província de Castelló, amb 19 pacients en UCI; 506 a la província d’Alacant, 98 d’ells en l’UCI; i 927 a la província de València, 146 d’ells en UCI.

D’altra banda, s’han registrat 31 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 2.037 persones: 295 a la província de Castelló, 709 en la d’Alacant i 1.033 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.565.465, de les quals 1.406.240 han sigut a través de PCR i 159.225 mitjançant test ràpid.

Directe