El Centre Geriàtric suma 8 casos positius i incorpora personal de reforç

Actualment, hi ha 16 casos positius de residents i 5 casos de treballadors

El nombre de contagis de covid19 detectats al Centre Geriàtric de Benicarló ha augmentat en les últimes hores. Seguint les instruccions del Centre de Salut Pública, ahir dijous es va realitzar un nou cribratge als residents i treballadors de la Residència Sant Bartomeu i els resultats han donat 8 casos nous positius de residents i un cas d’una treballadora. Actualment, hi ha 16 casos positius de residents i 5 casos de treballadors.

Aquest matí mateix s’han habilitat nous espais per aïllar a tots els residents contagiats i s’ha traslladat la zona covid19 des de la planta baixa a la segona planta. La situació dels 16 residents positius actuals és estable, tot i que dos d’ells han estat traslladats a l’hospital per recomanació mèdica.

La presidenta de l’OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), Gemma Cerdá, ha confirmat que el centre ha comunicat aquest mateix matí els resultats de les proves a totes les famílies i ha constatat que «ara mateix, la nostra prioritat és la salut dels residents i dels treballadors contagiats».

Al respecte de la cobertura dels professionals que actualment estan de baixa per covid19, Gemma Cerdá ha assenyalat que «a més de les 20 auxiliars/cuidadores amb les que compta el centre, des del mes de juliol, i donada la situació de pandèmia, vam reforçar la residència amb dos auxiliars d’infermeria més». «Una altra auxiliar —ha afegit la presidenta— s’ha incorporat arran del brot de la setmana passada i també comptem amb els reforços de dos auxiliars del centre de dia Nou d’Octubre que en aquests moments té suspesa l’activitat presencial, així com una altra auxiliar que s’incorporarà a principis de la pròxima setmana».

«Som conscients —ha dit Gemma Cerdá— que en aquests moments hi ha manca de personal en tots els centres sanitaris i residències i des de l’OACSE estem fent totes les gestions possibles des de fa mesos per a la contractació de més infermers». «Ara mateix —ha confirmat— estem treballant en coordinació amb el Departament de Salut 01 per tal de cobrir el Servei d’Infermeria des d’aquest mateix cap de setmana».

Sobre les noves incorporacions, la presidenta de l’OACSE ha remarcat que «estem cobrint les baixes amb la màxima celeritat, tenint en compte que els protocols sanitaris ens exigeixen una PCR negativa de tots els treballadors nous que han d’accedir al centre, de manera que les incorporacions es retarden més del que voldríem, tot i que entenem que ha de ser així».

Gemma Cerdá ha volgut expressar el seu agraïment a tot el personal que està treballant en aquests moments al Centre Geriàtric. «Tots, absolutament tots, auxiliars d’infermeria, auxiliars de cuina i menjador, cuineres i cuiners, servei de porteria, personal de neteja, auxiliar de direcció i psicòloga mereixen el meu respecte i admiració».

Cerdá ha agraït també el treball del personal de tots els recursos sanitaris de l’àrea de Salut 01 (Salut Pública, Centre de Salut, Epidemiologia i Atenció primària) i ha assegurat que «en aquests moments complicats, el treball en equip és imprescindible per al bon funcionament del Centre». «Si treballem en aquest sentit, tot serà més fàcil i tindrà una repercussió favorable. Si sumem esforços tot anirà bé», ha conclòs la presidenta.

Un altre positiu a
la Residència El Collet

A la Residència El Collet s’ha detectat un nou cas i ara mateix suma 2 positius de residents i 1 cas d’una treballadora.

Els protocols d’aïllament estan activats des de dilluns i aquesta nit es duran a terme tasques de neteja i desinfecció de totes les instal·lacions del Centre.

Directe