Els Ports compta amb almenys 36 casos de coronavirus

Els ingressos hospitalaris augmenten però amb menys velocitat

Ana Barceló, en una imatge d'arxiu

La conselleria de Sanitat ha actualitzat aquest dimarts els casos per coronavirus segons la incidència de cada municipi, i les dades apunten a que la comarca dels Ports comptaria amb almenys 36 casos positius actius de covid. Aquestes dades han baixat considerablement des de l’última actualització quan se’n recomptaven 50 però en les mateixes donen tan sols dos casos a Cinctorres dels nou que confirmava l’alcaldessa Mireia Mestre i un dels cinc que ja són coneguts del brot d’Ares del Maestrat de la setmana passada.

D’aquesta manera la població que més augmenta és Vilafranca que passa a tindre’n 12, dos més que la setmana anterior. Mentrestant, Morella baixa de 23 a nou positius i La Mata deixa de tindre cap contagi. Forcall es manté amb onze, Olocau del Rei amb dos i Villores amb un.

Pel que fa al conjunt del País Valencià en l’última jornada ha registrat 711 nous casos de coronavirus de les quals 44 han estat a Castelló, aquesta xifra és la més baixa en molts dies però segurament té a veure l’efecte cap de setmana que reporta mols casos el dimarts de vesprada. D’aquesta manera, en aquests moments hi ha 13.403 casos actius, la qual cosa suposa un 16,16% del total de positius. Al mateix temps també s’han registrat 2.448 altes.

Els hospitals valencians segueixen preocupant a les autoritats ja que l’augment d’ingressos és molt considerable, així actualment tenen 1.554 persones ingressades quan fa 15 dies, el 26 d’octubre, hi havia 1.005 persones ingressades, un 35,33% més. Aquest percentatge reflecteix una milloria en quant als ingressos ja que la setmana passada parlàvem d’un augment en 15 dies de més del 50% dels ingressos, tot i això la xifra augmenta ràpidament i ja es deriven pacients d’un hospital a un altre. De moment, l’hospital de Campanya de Castelló s’ha habilitat preventivament per a pacients amb simptomatologia lleu.

Així mateix, a la província de Castelló es mantenen 128 ingressats, un 22,65 % més que fa quinze dies, percentatge que també estava en el 50% d’augment la setmana passada. Mentrestant, en les UCI provincials hi ha 24 pacients ingressats actualment quan el 26 d’octubre hi havia 11, un 54,17% més el que suposa un augment molt pitjor que el de setmanes anteriors.

Aquest augment de les UCI i de l’afecció en residències porta greus conseqüències com que en les últimes hores s’han registrat 26 defuncions per coronavirus, 8 de les quals han estat en residències de la tercera edat.

Directe