El Centre Geriàtric activa tots els protocols per un brot de coronavirus

Dels 8 casos positius detectats, 6 corresponen a usuaris i 2 a treballadors

Des de dimecres, el Centre Geriàtric Sant Bartomeu està en vigilància activa de control sanitari de grau G1 per resolució de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions. El motiu és que s’ha detectat un brot de coronavirus que afecta a 8 persones (6 usuaris i 2 treballadors).

El Centre ha activat tots els protocols i mesures higièniques, d’aïllament i de protecció que comporta aquest grau de vigilància per tal de controlar el brot i adaptar la situació del centre a les noves circumstàncies.

Les visites estan suspeses des de dilluns per la sospita d’un possible cas positiu i, una vegada confirmades les proves, s’han aïllat totes les persones positives de la resta de residents. A més, s’ha habilitat una zona aïllada amb accés al jardí per tal que els usuaris afectats puguen tindre accés a l’exterior.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha constatat que «la situació està sota control i estem a disposició de les autoritats sanitàries per a seguir les instruccions pertinents i implementar totes les mesures que siguen necessàries».

La presidenta de l’Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats, Gemma Cerdá, ha confirmat que «el centre ja ha informat a totes les famílies de la nova situació» i ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat atés que «estem adoptant totes les mesures requerides per al control del brot». Gemma Cerdà ha insistit en què «tot i que les visites dels familiars s’han suspés, mantenim el contacte amb les famílies via telefònica i en breu iniciarem les videoconferències».

Personal sanitari del Centre de Salut Integrat de Benicarló i del Centre de Salut Pública ha visitat aquest matí les instal·lacions per tal de comprovar el compliment de totes les mesures.

Directe