Ximo Puig anuncia el tancament perimetral de municipis

Divendres es prendran noves mesures contra la pandèmia a la Comunitat Valenciana

Puig i Ábalos, durant la presentació dels pressuposts de l'Estat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que aquest divendres s’anunciaran noves mesures per a frenar l’avanç de la pandèmia de coronavirus en la Comunitat Valenciana, relacionades amb el tancament perimetral de municipis i amb les reunions socials.

Puig ha assenyalat en declaracions als mitjans de comunicació que ha convocat per a aquest divendres una reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi), en el qual participa també la Delegació del Govern i les forces de seguretat, per a analitzar la situació de la pandèmia i adoptar “mesures complementàries”.

El president ha assegurat que no s’adoptaran mesures “compulsives” ni “improvisades”, i preguntat sobre si es plantejaria un tancament de l’hostaleria ha indicat que s’adoptaran les mesures “més adequades” i atesa la “realitat social i econòmica” de la Comunitat.

Puig ha insistit que cal actuar “amb serenitat” i sense “improvisar”, i ha explicat que la reunió del divendres servirà per a “delimitar i perimetrar alguns municipis”, i per a adoptar mesures relacionades amb les reunions socials, que en aquests moments estan limitades a sis persones tant en l’espai públic com en el privat.

Ha recordat que s’ampliarà set dies més el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, i ha admés que s’estan creixent les hospitalitzacions i els ingressos en les UCI, si bé ha posat l’accent que s’està “molt lluny” de les dades de la passada primavera.

Al seu judici, cal actuar amb “serenitat” però també “amb determinació” quan faça falta, com es va fer quan es van suspendre les Falles o amb el tancament perimetral de la Comunitat, i ha assegurat que les decisions que s’adopten seran les “més raonables possibles i amb el màxim consens”.

Directe