Ximo Puig anuncia set dies més de confinament perimetral

El toc de queda s'estendria està previst fins a passant el pont de desembre

Ximo Puig anuncia set dies més de confinament perimetral

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant una setmana més, a partir d’aquest divendres, en el marc de les restriccions que s’estan adoptant per al control de la pandèmia de COVID-19 i la protecció de la salut de la ciutadania.

Per això, a partir d’aquest divendres, 6 de novembre, a les 12.00 hores, s’establirà una pròrroga d’altres set dies naturals durant els quals es continuarà sense poder entrar en el territori valencià ni eixir d’ell, excepte causa justificada, com els desplaçaments per motius laborals, d’estudis i metges o per a tornar al lloc de residència habitual o cuidar de persones dependents.

El president, que ha avançat la decisió en la visita realitzada aquest dimarts a la seu de la Confederació Hidrogràfica del Segura, ha assenyalat que “la idea és que es romangue en aquesta situació, com a mínim, una setmana més”. Tal com ha indicat, “és una mesura que no afecta excessivament l’economia”, de la mateixa manera que tampoc han tingut “un efecte important afegit” per a l’activitat econòmica les restriccions a la mobilitat nocturna establertes entre les 0.00 i les 6.00 hores.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

“Aquesta mesura de restricció nocturna la tenim prevista fins al 9 de desembre, i en aquesta primera etapa el que és clar és que només podem apel·lar a major corresponsabilitat i al compliment de les normes que dicten les autoritats sanitàries”, ha assenyalat Ximo Puig.

El cap del Consell, que ha subratllat que no s’està davant una “situació d’estrès hospitalari”, ha incidit en la importància d’adoptar mesures concordes a la situació, i “el més raonables, serenes i equilibrades” que sigui possible.

S’ha de governar “des de la humilitat”, acceptant que existeixes incògnites associades al comportament de la COVID-19, però amb la certesa que són “imprescindibles” les mesures de prevenció, ha agregat.

A més, ha insistit en la importància de la responsabilitat individual dels ciutadans i ciutadanes, que, durant el confinament, van mostrar en la Comunitat Valenciana una actitud generalitzada de seguiment de les instruccions, i que també estan complint de manera majoritària la restricció a la mobilitat nocturna.

Directe