Pla de xoc per a reduir les llistes d’espera quirúrgiques a la província

Les direccions dels hospitals General i Provincial actuen de manera coordinada

La Diputació de Castelló i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública treballen en la creació d’un districte únic de gestió de les llistes d’espera quirúrgiques a la província de Castelló, per a millorar la salut de la ciutadania racionalitzant tots els recursos humans i materials existents. Per a aconseguir aquest objectiu resulta fonamental la gestió coordinada dels treballs que es realitzen en els quinze quiròfans de l’Hospital General i els huit de l’Hospital Provincial.

Així s’ha decidit en el transcurs de la reunió celebrada en el matí d’avui al Palau de les Aules entre el president, José Martí, i la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, en la qual també han participat la diputada provincial, Xaro Miralles, el gerent del Departament de Salut de Castelló i de l’Hospital General, Ricardo Tosca, i el gerent de l’Hospital Provincial, Ximo Sanchis.

Es tracta d’un una iniciativa de la que també participaran els hospitals de la Plana i Vinaròs, amb la qual es pretenen escometre les intervencions urgents i les dels pacients que porten molts mesos en llista d’espera. Un altre dels objectius és que, en la mesura que siga possible, els metges que realitzen les operacions siguen els mateixos que han tractat prèviament a les persones intervingudes, circumstància que contribuirà a oferir un plus de confiança.

D’aquesta manera, segons explica Concha Andrés, «a la província de Castelló s’opta per un sistema de col·laboració entre hospitals que ja es practica amb èxit a València i que suposa un pas més en el procés d’integració de l’Hospital Provincial en l’Agència Valenciana de Salut».

El president Martí ha qualificat la reunió celebrada en la Diputació de «molt positiva» i ha mostrat el seu convenciment que «servirà per a millorar la qualitat de l’atenció sanitària que es presta a la província». El nostre objectiu és «millorar el servei perquè som conscients que en temps del covid hi ha altres malalties que no podem descurar i resulta imprescindible realitzar les operacions urgents i aquelles altres que són imprescindibles per a garantir una òptima qualitat de vida als pacients».

Directe