El PP reclama segones PCR i denuncia el ball de xifres de contagis a Morella

"És il·lògic que l'alcalde parle de 40 casos positius i Salut Pública en parle d'11", diu Lecha

Jesús Lecha, en una imatge d'arxiu

Els veïns de Morella que han estat en quarantena per coronavirus no s’han sotmès a una segona prova PCR que acredités la seva recuperació amb un resultat negatiu, segons una denúncia que ha arribat a les files del Partit Popular de Morella, que ha mostrat la seva preocupació.

Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella, ha posat en valor la tasca “dels sanitaris que des del minut zero d’aquesta pandèmia, sense recursos i amb directrius polítiques allunyades de la realitat, han fet front al coronavirus perquè els veïns de Morella estiguen protegits front als brots”. Segons el popular, “és un contrasentit que a Cinctorres, que depèn del centre de salut del Forcall, els casos positius registrats se sotmeten a una segona PCR abans d’acabar les quarantenes i a Morella es permet als contagiats eixir del confinament sense la garantia d’una segona prova”.

Per a Lecha, “és urgent que l’alcalde deixe de ser còmplice de directrius polítiques que impedeixen als professionals de la salut fer el seu treball”. “L’alcalde ha de decidir si està amb el seu mentor, Ximo Puig, o amb els veïns de Morella”. “És urgent atendre aquesta denúncia ciutadana i corregir aquesta pràctica que de ser real podria posar en greu risc a la població”.

Des del Partit Popular fan una crida al PSOE, i al seu alcalde, Rhamsés Ripollés, perquè “protegeixi al nostre municipi en lloc de justificar les injustificades decisions polítiques del seu partit”. “És il·lògic que l’alcalde parle de 40 casos positius i Salut Pública en parle d’11. És un contrasentit que els veïns declaren que no els fan segones PCR per a confirmar que són negatius. I és sorprenent que davant els brots que registra Morella, continuem esperant que Salut Pública emete un informe sobre la conveniència de confinar la població quan els registres superen en 5 els casos que comptabilitzava Madrid quan el ministre Illa urgia decretar l’estat d’alarma”.

Per a Lecha, “és urgent un criteri sanitari que impose mesures de contenció i protecció enfront de directrius polítiques, el resultat de les quals s’ha disparat en forma de contagis”.

Estén la mà al PSOE
per a protegir a les famílies

El portaveu del Partit Popular de Morella ha sol·licitat aquesta setmana a l’alcalde de la ciutat, Rhamsés Ripollés, “la màxima implicació per a evitar que les famílies de la ciutat i dels pobles tornen a registrar les xifres dramàtiques que ja vivim en la primera onada”. Jesús Lecha, qui ha sol·licitat una reunió amb el primer edil a fi d’abordar “un escenari alarmant provocat pels elevats registres” ha reclamat “un front comú que talle una situació desbordada”

Lecha ha ofert al primer edil “la plena col·laboració del PP per a enfrontar aquesta situació”, tal com ja va fer el portaveu del Grup Municipal quan al març es va decretar l’estat d’alarma. “Morella no pot sofrir una segona ona com la viscuda fa escassos mesos. Les famílies de la ciutat i els veïns dels pobles que depenen de Morella esperen que els qui governen siguin capaços de frenar els contagis amb un pla eficaç”.

I el pla existeix, “només que el PSOE segueix sense aplicar-lo ni desenvolupar-lo”, segons les seues paraules. El juny passat, el PSOE va portar a ple un Pla de Reactivació després que el PP presentés una bateria d’accions en el pla sanitari, econòmic i social per a blindar la localitat. “La proposta que el PSOE va presentar es va aprovar però avui, passats més de 4 mesos, segueix sense executar-lo”. En l’actualitat, el nombre de contagis se situa en 2.000 per cada 100.000 habitants, “una absoluta barbaritat” que exigeix “actuar ja, com ho va fer Onda, que tan aviat com va registrar els primers brots va prendre mesures eficaces per a evitar nous contagis. A Morella, el PSOE ha preferit esperar”, conclou el portaveu popular.

Directe