S’ha desarticulat dos punts de venda de drogues a la província

La Guàrdia Civil deté a set persones i se n'investiga a una altra per tràfic de drogues i organització criminal

S’ha desarticulat dos punts de venda de drogues a la província

La Guàrdia Civil de Vinaròs ha desmantellat una organització criminal dedicada al tràfic d’estupefaents amb seu a Vinaròs, dins de la lluita per a combatre la distribució i venda de substàncies estupefaents a la província.

Els agents han detingut a 7 persones per un suposat delicte de pertinença a grup criminal, blanqueig de capitals i organització criminal 6 dels 7 detinguts eren del mateix clan familiar, ha estat
investigada una dona que treballava per a aquest grup. Va ser durant el mes de juny passat d’enguany quan va començar la recerca. Els guàrdies civils van comprovar que en un domicili i en un local regentat pels ara detinguts hi havia una gran afluència de persones per breu espai de temps, corroborant que es tractaven de punts de venda de droga al detall.

L’operació es va desenvolupar en els mesos posteriors, on l’obtenció de proves va ser determinant perquè el passat 23 d’octubre es procedís a la fase d’explotació d’aquesta, el resultat de la qual va culminar amb la detenció dels implicats i la desarticulació de dos punts de venda i distribució de droga a la província aflorant una sèrie d’actius i beneficis obtinguts amb el blanqueig de capitals i que no corresponen a una activitat laboral lícita dels seus membres.

La Guàrdia Civil va procedir al registre simultani de quatre domicilis i un establiment hostaler, tots ells situats a Vinaròs, confiscant-se un total de 210 grams de cocaïna, 150 grams en roca (que es trobava sense “tallar”), i més de 100 dosi, a més d’al voltant de 20.000 euros en metàl·lic, sis turismes d’alta gamma i una motocicleta, balances de precisió, útils per a la confecció de dosi, telèfons mòbils, així com un altre tipus d’efectes.

L’Operació ha estat duta a terme per efectius de la Guàrdia Civil de Vinaròs, amb el suport d’unitats especialitzades de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló. Els detinguts, juntament amb les diligències instruïdes, han estat posats a la disposició dels Jutjats de Vinaròs, que ha decretat l’ingrés a la presó de 2 d’ells.

Directe