Es confirmen 10 positius al brot de Morella

"Frenar l'avanç del virus depèn de la màxima col·laboració de la ciutadania" diu la consellera Barceló

La consellera Ana Barceló, en una imatge d'arxiu

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha demanat la màxima col·laboració de la ciutadania per a parar l’avanç de la pandèmia de coronavirus en la Comunitat Valenciana. “Necessitem que s’extremen les mesures de prevenció per a frenar l’augment de nous casos diaris i tallar així les cadenes de transmissió del virus”.

En aquest sentit, Barceló ha advertit que “amb l’arribada del fred és probable que la situació empitjore”, per la qual cosa ha insistit que “ara, més que mai, no podem relaxar-nos i totes i tots hem de col·laborar en aquesta lluita contra la pandèmia”.

La Comunitat Valenciana ha registrat 1.318 nous casos confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 51.013 persones. Pel que fa a les comarques del nord, destacar el brot de Morella, que apareix ja reflectit a les dades oficials amb 10 casos.

Per províncies, la distribució és la següent: 125 a Castelló (5.459 en total); 377 a Alacant (17.251 en total), i 816 a la província de València (28.296 en total). A més, el nombre total de pacients sense assignar es manté en 7.

↳ Nous brots:
▸ València ▸ 4 casos ▸ Origen social
▸ Rafelbunyol ▸ 4 casos ▸ Origen social
▸ Rafal ▸ 11 casos ▸ Origen Centre educatiu
▸ Novetlé ▸ 7 casos ▸ Origen social
▸ Burjassot ▸ 8 casos ▸ Origen social
▸ Elx ▸ 3 casos ▸ Origen laboral
▸ L’Olleria ▸ 5 casos ▸ Origen social
▸ Rafal ▸ 9 casos ▸ Origen social
▸ Requena ▸ 9 casos ▸ Origen laboral
▸ Daya vella ▸ 5 casos ▸ Origen social
▸ Oriola ▸ 6 casos ▸ Origen social
▸ Elx ▸ 3 casos ▸ Origen social
▸ Burjassot ▸ 3 casos ▸ Origen social
▸ Alacant ▸ 7 casos ▸ Origen laboral
▸ Elx ▸ 3 casos ▸ Origen social
▸ Morella ▸ 10 casos ▸ Origen social
▸ Aiora ▸ 3 casos ▸ Origen social
▸ Elx ▸ 5 casos ▸ Origen laboral
▸ València ▸ 3 casos ▸ Origen social
▸ Orihuela ▸ 3 casos ▸ Origen centro educatiu
▸ Sant Mateu ▸ 5 casos ▸ Origen centro educatiu
▸ Benaguasil ▸ 3 casos ▸ Origen social
▸ Burjassot ▸ 5 casos ▸ Origen social
▸ Sagunt ▸ 5 casos ▸ Origen laboral
▸ Agost ▸ 4 casos ▸ Origen social
▸ Dolores ▸ 4 casos ▸ Origen social
▸ Orihuela ▸ 4 casos ▸ Origen social
▸ La Pobla de Farnals ▸ 5 casos ▸ Origen social
▸ València ▸ 3 casos ▸ Origen social
▸ València ▸ 10 casos ▸ Origen social
▸ Elda ▸ 12 casos ▸ Origen Laboral

Per la seua part, des de l’última actualització s’han registrat 595 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 52.349: 5.981 a Castelló, 17.493 a Alacant i 28.830 a València. A més, el total d’altes sense assignació ascendeix a 45.

D’aquesta manera, en aquests moments hi ha actius 6.723 casos, la qual cosa suposa un 11,06% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 717 persones ingressades: 60 a la província de Castelló, amb 11 pacients en UCI; 247 a la província d’Alacant, 50 d’ells en l’UCI; i 410 a la província de València, 52 d’ells en UCI.

D’altra banda, s’han registrat 5 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.731 persones: 253 a la província de Castelló, 601 en la d’Alacant i 877 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.265.149, de les quals 1.110.410 han estat a través de PCR i 154.739 mitjançant test ràpid.

Avui dia, hi ha algun cas positiu en 21 residències de majors (1 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València), 7 centres de persones amb diversitat funcional (2 a la província de Castelló i 5 en la de València) i 2 centres de menors (tots dos a la província d’Alacant).

▸ Residents nous positius: 39
▸ Treballadors nous positius: 6
▸ Residents morts: 1

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 8 residències en la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 6 a la província de València.

Directe