Generalitat subvenciona amb 23.000 euros els serveis municipals de comerç i consumidors

Durant la pandèmia s'ha reformulat la importància d'aquest sector

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha atorgat dos subvencions que sumen un total 22.958,4 euros per a donar suport als serveis de promoció comercial i d’atenció als consumidors que presta la Regidoria de Comerç a través de l’OMIC i l’AFIC.

Així, s’ha atorgat una subvenció de 5.332 euros a l’OMIC, que contribuiran a mantindre el servei d’informació i atenció a les persones consumidores, en concret a fer front a les despeses de manteniment del sistema telemàtic que l’OMIC utilitza per tal de gestionar els expedients de reclamacions i queixes formulades.

L’any 2019, a l’OMIC es van atendre 553 consultes i 272 reclamacions, de les quals se’n van resoldre favorablement per a les persones consumidores 211. En total, es van aconseguir recuperar 75.440,97 euros.

Per a l’AFIC, la Conselleria ha atorgat una subvenció de 17.626,40 euros, que es destinaran a promoció comercial i promoció del comerç en línia de Benicarló i per al manteniment del sistema telemàtic de gestió de l’AFIC.

L’Agència per al Foment de la Innovació Comercial se dedica a assessorar i oferir suport tècnic i informació especialitzada en matèria de comerç a ciutadans i comerciants. L’any 2019 es van realitzar en aquesta oficina 420 atencions destinades a empreses i persones emprenedores.

La regidora de Comerç, Clara Cid, ha assenyalat que «gràcies a aquestes aportacions podrem millorar, d’un banda, la defensa dels drets i interessos de les persones consumidores i, de l’altra, incrementarem el suport a la promoció del comerç local». «La pandèmia —ha remarcat la regidora— ens ha obligat a reformular la importància d’aquest sector i treballarem al seu costat per afrontar amb les millors garanties les pròximes campanyes».

Directe