Peníscola torna a demanar a la Generalitat les obres de reparació de La Porteta

Forma part del conjunt històric-artístic de la localitat i és un monument molt visitat per els turistes

La Porteta, en una imatge d'arxiu

Ja fan deu mesos des de que un fort temporal marítim provocat per la borrasca Gloria va causar greus desperfectes en la zona de La Porteta de Peníscola, i encara el govern municipal no ha obtingut cap resposta a la seua repetició a la Direcció General de Cultura i Patrimoni per a reparar els danys ocasionats. Així, fonts municipals asseguren que el fet de que no s’hagen iniciat els treballs respon a la «falta de voluntat política».

«No han fet res; seguim a l’espera, malgrat que, el mes de febrer passat, tècnics del Servei Territorial de Cultura es van desplaçar al lloc i van emetre un informe favorable que va confirmar la necessitat d’intervindre», va recordar l’edil d’Urbanisme, Jorge Rovira, alhora que va assegurar que «llavors se’ns va traslladar el compromís d’actuació per part de la Generalitat, però no han complit». D’aquesta manera, el govern municipal també s’ha queixat de que La Porteta forma part del conjunt històric-artístic de la localitat i que els efectes del impacte son visibles, a més destaquen que la obertura «comporta un perill per a les persones».

“Abandó de la
Conselleria”

La Porteta està situada enfront de la muralla renaixentista de la zona nord del tómbol i és un punt molt visitat pels turistes. «Hem insistit a la Conselleria, fins i tot per escrit, sobre la imperiosa necessitat que arreglen els desperfectes, però ens donen la callada per resposta i ens estem plantejant escometre l’obra amb recursos municipals davant aquest abandó», apunten des del consistori.

Directe