Benicarló facilitarà l’accés al Cementeri per Tots Sants i ampliarà els aparcaments

S’establiran controls d’entrada i eixida i es prendrà la temperatura a tots

La festa de Tots Sants d’enguany estarà condicionada pels estrictes protocols sanitaris imposats amb motiu de la pandèmia de la covid19. L’Ajuntament de Benicarló fa setmanes que treballa en l’operatiu de seguretat que aquest matí han fet públic el regidor de Policia i Governació, Ilde Añó, i el cap accidental de la Policia Local, Víctor Cheto.

«Hem esperat fins avui per assegurar-nos al màxim que les mesures que hem determinat seran les definitives i ja no canviaran, a no ser que la pandèmia tinga una evolució imprevista que ens obligue a modificar els plans», ha explicat el regidor. En aquest sentit, Ilde Añó ha anunciat que s’habilitaran dos accessos d’entrada i sortida i s’habilitaran noves zones d’aparcament, al camí d’Ulldecona i al camí d’en Cobert.

Paral·lelament, es faran controls d’accés a l’entrada i sortida i es prendrà la temperatura a totes les persones que accedisquen al recinte. A més, es podran utilitzar els elements comuns, com les escales i les fonts, i s’obriran els lavabos els dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre. «Volem facilitar al màxim l’accés al Cementeri, això sí, amb totes les garanties de seguretat —ha assegurat el regidor—, i si fins ara hem restringit l’ús dels elements comuns ha sigut per recomanació de les autoritats sanitàries», ha remarcat.

Añó també ha dit que no serà necessari demanar cita prèvia per a accedir al Cementeri i que es podran posar indistintament flors naturals o artificials. El regidor ha finalitzant dient que «per tal de garantir la seguretat de totes les persones i el bon ús de les instal·lacions, hem posat en marxa un operatiu especial de neteja i desinfecció que estarà actiu a partir de la setmana que ve».

Prioritat per als vianants
i il·luminació reforçada

Els accessos al Cementeri estan especialment afectats per les obres de l’antiga N340. Per això, la Policia Local ha activat un operatiu que facilitarà l’arribada al recinte, tant en vehicle com a peu. «Marcarem diferents circuits per als vianants i instal·larem faroles provisionals per a reforçar la il·luminació en els punts més conflictius, com la rotonda de Puig de la Nau i la de Mossén Lajunta», ha explicat el cap accidental de la Policia.

Víctor Cheto ha anunciat que aquest operatiu ja estarà actiu a partir del 23 d’octubre amb la intenció de descongestionar al màxim la concentració de persones durant els dies centrals. «Demanem —ha dit— que en la mesura del possible les persones avancen les visites al Cementeri per a evitar així grans aglomeracions els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, que seran especialment complicats».

Directe